Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Oscar Jerome – “Give Back What U Stole From Me”

Oscar Jerome is één van de jonge spilfiguren in de vernieuwde Zuid-Londense jazzscene. Hij werkte reeds samen met klinkende namen als Ezra Collective, Jay Prince, Sons Of Kemet en Moses Boyd tijdens zijn jaren in de Britse hoofdstad. Ook is hij gitarist voor het afrobeat ensemble KOKOROKO, waarvan de door Oscar gecomposeerde single “Abusey Junction” al 37 miljoen views vergaarde op YouTube. Als solo artiest brengt de Britse singer-songwriter een verfrissende take op neo-soul en jazz fusion, om maar een paar voorbeelden uit zijn smeltkroes van stijlen te geven.

Wil je weten wat er gebeurt met een nummer als je het honderden keren speelt? Vergelijk dan maar eens de twee versies van “Give Back What U Stole From Me” die Oscar Jerome uitbracht. Doorheen de jaren is het nummer door de vele live-optredens geëvolueerd naar een track die zoveel meer upbeat en funky is geworden dat een rerelease gerechtvaardigd was. De lyrics blijven grotendeels ongewijzigd. Oscar schreef deze track over de hebzucht en het eigenbelang van Londense bankiers, maar de lyrics zijn toepasbaar op veel situaties. Zelf legt hij de link met grote bedrijven die de crisissituatie vandaag proberen uit te buiten.

Oscar Jerome’s debuut studioalbum Breathe Deep komt uit op 10 juli, en heeft features van onder andere Lianna La Havas.

Facebook

22 mei 2020

About Author

Antoon Derijcke Soms Blue, Altijd Pink.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief