Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jason Molina – “Shadow Answers the Wall”

© Aidan Moffat

In 2013 stond de wereld even stil nadat Jason Molina overleed na een jarenlange verslaving aan alcohol. De man stond vooral bekend voor zijn werk bij Songs: Ohia in de jaren negentig en later met Magnolia Electric Co. in de jaren 2000. Naast al dat werk met verschillende bands, maakte hij ook heel wat solowerk. En het is van dat werk dat we nu nog een album krijgen. De nummers werden opgenomen in 2008 nadat hij naar eigen zeggen aan het bekomen was van een spinnenbeet. Het volledige postume album krijgt de naam Eight Gates en verschijnt op 7 augustus. Het is meteen de laatste collectie nummers die we van de man krijgen.

Met “Shadow Answers the Wall” horen we meteen een eerste voorsmaakje uit het album en de herkenbare sound van Molina blijft aanwezig. Een donker folkrockliedje waarin zijn stem fragiel en breekbaar een weg baant doorheen de zachte gitaren en percussie. Het doet deugd om te weten te komen dat er nog muziek beschikbaar was van Molina, die al een heuse discografie op zijn naam had staan. Het is dan ook fijn dat er voor het eerst sinds 2012 nog eens wat solomuziek van de man komt. Het mag dan wel postuum zijn, Jason Molina weet ons nog steeds te raken waar het zeer doet. Dat zijn laatste plaat een pareltje mag worden!

3672 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Jason Molina - Eight Gates (★★★★): Een korte laatste troost

In 2013 blies de toen net geen veertigjarige Jason Molina zijn laatste adem uit, doordrenkt in de geur van jarenlang overmatig alcoholgebruik….

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.