Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ZHU & Tinashe – “ONLY”

Vandaag lijkt het haast paradoxaal om het te maken in de muziekindustrie zonder de nodige zelfpromotie en personal branding. Dat is echter precies wat er gebeurde met de Aziatisch-Amerikaanse producer Steven Zhu uit San Francisco. Hij zette in 2014 zijn naam op de EDM-kaart zonder hem ooit zelf in de mond te nemen. zijn debuut-ep THE NIGHTDAY EP was goed voor een Grammy-nominatie en massa’s hype, gecreëerd door gerespecteerde influencers. Zes jaar, twee albums en 500 miljoen streams later is ZHU nog steeds zijn succesrecept aan het tweaken.

Voor deze single riep de 31-jarige producer de hulp in van r&b-zangeres Tinashe. Samen creëren ze een laidback deep house track met ZHU’s kenmerkende popsound. In het begin krijgen we een sombere Rhodessample met al even donker gestemde vocals. Langzaam bouwt de track op naar een diepe climax vergezeld door vocals van Tinashe. Dit donkere nummer, geschreven in één nacht, gaat over twee personen op zoek naar affectie. Ook al is deze track niet bepaald radicaal vernieuwend, ZHU toont wel nieuw potentieel. Zijn altijd verbeterende vocoded tenorstem staat deze keer helemaal op de voorgrond. ZHU heeft alle skills op zak om een popsterstatus te vergaren als autotune crooner.

Facebook / Instagram

31 posts

About author
Soms Blue, Altijd Pink.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Martin Garrix & Tove Lo – “Pressure”

Martin is back on track! Acht maanden na zijn laatste release brengt hij nu “Pressure” uit én dit samen met de Zweedse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Iggy Azalea & Tinashe - "Dance Like Nobody's Watching"

Het is intussen al vijf jaar geleden dat Iggy Azalea’s remix van Tinashe’s “All Hands on Deck” verscheen. Hoewel Tinashe daarna nog…
AlbumsRecensies

KAYTRANADA - BUBBA (★★★★): Rekening houden met eigenheid

De Canadese producer KAYTRANADA maakte begin dit jaar bekend dat hij bezig was aan een opvolger van zijn zeer gesmaakte 99.9%. Ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.