Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ZHU & Tinashe – “ONLY”

Vandaag lijkt het haast paradoxaal om het te maken in de muziekindustrie zonder de nodige zelfpromotie en personal branding. Dat is echter precies wat er gebeurde met de Aziatisch-Amerikaanse producer Steven Zhu uit San Francisco. Hij zette in 2014 zijn naam op de EDM-kaart zonder hem ooit zelf in de mond te nemen. zijn debuut-ep THE NIGHTDAY EP was goed voor een Grammy-nominatie en massa’s hype, gecreëerd door gerespecteerde influencers. Zes jaar, twee albums en 500 miljoen streams later is ZHU nog steeds zijn succesrecept aan het tweaken.

Voor deze single riep de 31-jarige producer de hulp in van r&b-zangeres Tinashe. Samen creëren ze een laidback deep house track met ZHU’s kenmerkende popsound. In het begin krijgen we een sombere Rhodessample met al even donker gestemde vocals. Langzaam bouwt de track op naar een diepe climax vergezeld door vocals van Tinashe. Dit donkere nummer, geschreven in één nacht, gaat over twee personen op zoek naar affectie. Ook al is deze track niet bepaald radicaal vernieuwend, ZHU toont wel nieuw potentieel. Zijn altijd verbeterende vocoded tenorstem staat deze keer helemaal op de voorgrond. ZHU heeft alle skills op zak om een popsterstatus te vergaren als autotune crooner.

Facebook / Instagram

36 posts

About author
Soms Blue, Altijd Pink. 24/7 muziek aan het luisteren, kijk maar!
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Calvin Harris - Funk Wav Bounces Vol. 2 (★★): Dertien in een dozijn

We willen niet denigrerend doen over je sociale capaciteiten, maar in vergelijking met het adressenboekje van Calvin Harris, zal zowat iedereen het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Calvin Harris - "New To You" (feat. Normani, Tinashe & Offset)

Het is nog maar twee weken geleden sinds Calvin Harris uitpakte met wat gerust de samenwerking van de zomer genoemd mag worden,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle BRINES - "Fuss"

Corona mocht dan een hele tijd roet in het eten strooien, tegen de opmars van nieuwe bands had ze geen weer. Zo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.