Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Novaa – “Universe Lullaby”

De Duitse muziekscène blijft bij ons nog een beetje onder de radar, maar wij van Dansende Beren vinden dat het hoog tijd wordt dat daar verandering in komt. Er loopt daar namelijk talent genoeg rond, om te beginnen met Novaa. De zangeres groeide op in Berlijn en maakt heerlijke droompop. Naar eigen zeggen vindt ze de schoonheid terug in de chaos en toen we haar debuutplaat vorig jaar hoorden, konden we dat alleen maar beamen. Stilzitten staat in elk geval niet in het woordenboek van de Duitse, want dit jaar verschenen er al vijf nieuwe singles. Er zit dus zeker en vast een nieuw album aan te komen en het splinternieuwe “Universe Lullaby” zou de kern daarvan moeten zijn.

Het nummer betekent heel veel voor Novaa en dat vooral omdat ze het schreef voor haar vader. “Universe Lullaby” heeft in elk geval een wondermooie betekenis, als ze vertelt over hoe de man haar altijd gerust stelde en haar bijzonder veel liefde geeft. Om die tekst nog meer in de verf te zetten, zorgde de Duitse ervoor dat er niet al te veel instrumenten in het nummer gebruikt werden. Op de achtergrond horen we enkel een lichte, begeleidende synthesize en ook op Novaa’s stem staat een elektronisch effect. Hoe verder het nummer vordert, hoe luider de piano wordt. Die zorgt voor een melancholische touch, zeker als er verschillende zanglijnen door elkaar beginnen te lopen. We krijgen er in elk geval kippenvel van en dat is slechts één van de redenen waarom Novaa trots mag zijn op haar nieuwste werk.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2198 posts

About author
't is oke.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.