Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single OK Go – “All Together Now”

We zullen het maar direct zeggen: we hebben een groot vooroordeel tegenover OK Go. Wij voorspellen dat OK Go zijn plaats in de muziekgeschiedenis enkel zal verwerven als “die gasten die indrukwekkende videoclips maakten.” Eventueel als voetnoot. Want wie kent het refrein van “Here It Goes Again” nog? Terwijl iedereen de clip kent: de vier groepsleden schudden op acht loopbanden, in één take, een choreografie uit de benen. Goed voor 100 miljoen views, alstublieft. Later volgden onder andere een clip gefilmd in gewichtloze toestand (20 miljoen views) en een clip waarin een complexe kunstinstallatie in slow motion explodeert (27 miljoen views). Nu zijn we de eersten om een groep viraal succes toe te wensen, maar we zijn vooral muziekfans. Dus hoe zit dat met die nieuwe single?

Wel, het is hun eerste nieuwe werk sinds 2014 en het heet “All Together Now”. Die titel in combinatie met de context van De Grote Lockdown doet ons meteen beseffen dat de tekst alvast niet zal verrassen. De muziek dan. Die begint – wel verrassend – met een mooi streepje a capella. Vervolgens tamboerijn, dan handgeklap, dan gitaar, waarna onze aandacht naar de dichtstbijzijnde nooduitgang spurt. De bedoeling van het nummer is te voorspelbaar, de uitvoering te cliché. De clip dan? Die is noodgedwongen Zoom-gewijze opgenomen en levert een beeldtaal op die we tijdens de werkuren al meer dan genoeg te zien krijgen. Het enige interessante is een detail: hun kleine kinderpiano staat bovenop de biografie van Jimmy Page. Een gitarist die al meer dan 50 jaar staat te blinken in de muziekgeschiedenis, met minstens een hoofdstuk. Is er dan echt niets positiefs te melden? Toch wel. Alle opbrengsten van het nummer gaan naar Partners In Health, een wereldwijde gezondheidsorganisatie.

Facebook / Website

14 mei 2020

About Author

Bart Van Goethem


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief