Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lazarus Kane – “Night Walking”

De beste vriend van Axl Rose, een succesvol Amerikaans businessman, een oudere man die geboren werd in de jaren 60… Het zijn allemaal theorieën over wie Lazarus Kane nu precies is. Moest dat laatste echt zijn, ziet de man er in elk geval bijzonder goed uit voor zijn leeftijd; zeker voor hetgeen hij al allemaal heeft meegemaakt. Zo zou Kane ooit op het punt hebben gestaan om de rol van Brian Jones over te nemen bij The Rolling Stones, zou hij jarenlang een beruchte LSD-dealer zijn geweest in de straten van San Francisco en stond hij mee aan de wieg van heel wat Sylvester Stallone-films. Door zo’n gek leven te hebben geleid, raakte de man twintig jaar lang verslaafd aan alcohol, maar in 2019 vond hij een tweede adem. Met het acht minuten durende “Narcissus” herrees Lazarus uit de dood, en vandaag doet hij daar met het geweldige “Night Walking” nog een schepje bovenop.

Langs een kant is het geen wonder dat “Night Walking” zo’n geweldig nummer werd, want door zijn alcoholverslaving schreef Kane er een kleine vijftig jaar aan. Nu hij eindelijk afgekickt is, vond hij de tijd om het nummer helemaal af te werken. Een oud nummer dus eigenlijk, die nieuwe single. Zeker als je weet dat hij het initieel schreef als Bond-nummer voor ‘Live and Let Die’ in 1973. Jammer genoeg ging die verdomde Paul McCartney toen met die kans lopen, maar 47 jaar later krijgen we dankzij de moderne technologie eindelijk de kans om “Night Walking” te horen. En om het met Kanes eigen woorden te zeggen, had het eigenlijk beter in ‘Saturday Night Fever’ gepast. Het nummer begint al meteen lekker funky door de swingende koebel en catchy gitaar, en als Lazarus’ diepe discostem erbij komt, kunnen we al niet meer stil blijven staan. De temperatuur is ondertussen al de hoogte ingeschoten, de discobal is naar beneden gedaald en de hele tent staat op z’n kop, want wat een nummer wordt er hier op ons afgevuurd!? Opnieuw een ijzersterke single van de Amerikaan dus, maar dat is natuurlijk niet moeilijk met zoveel levenservaring.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1758 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lazarus Kane - "Milk at My Door"

In 2019 al maakten we kennis met Lazarus Kane dankzij de fantastische debuutsingle “Narcissus”. Gek genoeg zal het artikel dat je op…
InstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2019

  Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De ene al wat beter dan de andere,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.