Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Shacks – “Smile Now, Cry Later”

Het jonge New Yorkse trio The Shacks heeft een oude ziel. Ze nemen hun luisteraar met hun muziek maar al te graag terug mee naar de garage pop, blues rock en soul van de jaren ’60 en ’70. Dat lieten ze voorheen al op uiterst subtiele wijze merken met een cover van Dave Berry’s “This Strange Effect” op hun zelfgetitelde ep The Shacks en hun debuutalbum Haze uit 2018, waarop je zo teruggekatapulteerd wordt naar een warm bad nostalgie.

Met “Smile Now, Cry Later”, een cover van Sunny & The Sunliners, borduren ze dromerig verder op “Wings”, de eerste single die ze van hun nieuwe langspeler al uitbrachten. Die eerste single gaf vleugels aan de zoete stem van Shannon Wise die over de vette baslijn heen de zonneschijn aanbad. Het uptempo nummer maakt nu plaats voor het stroperige “Smile Now, Cry Later”, waarop Wise bijstand krijgt van een zomeravondse saxofoon en een zoemend koortje dat haar als volleerde papegaai achternazingt. De gitaar van Max Shrager maakt er een heupwiegende en zomerse ballade van, waarvan wij nu een glimlach op ons gezicht krijgen.

In de winter van 2021 komt hun tweede album via Big Crown Records.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Courtney Barnett - "Smile Real Nice"

Binnen een maandje verschijnt Things Take Time, Take Time, de gloednieuwe plaat van Courtney Barnett. Daaruit kregen we van de zangeres al heel…
LiveRecensies

Best Kept Secret 2018: Festivaldag 1

Dag 1 van Best Kept Secret Festival was vooral een dag waarop de fans van Arctic Monkeys weelderig op de weide rondkuierden….
AlbumsRecensies

The Shacks - Haze (★★★★): retro-revival door piepjonge New Yorkers

Er zijn zo van die bands die je een album lang volledig meesleuren in hun eigen unieke universum, en in het geval…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.