Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Easy Life – “peanut butter” & “petty crime”

Het jaar had niet beter kunnen starten voor Easy Life. Het vijftal behaalde een knappe tweede plaats in de BBC Sound Of 2020-lijst. Een kleine week later volgde de volgende ‘coup’ in de vorm van hun ep Junk Food, waarmee ze nu echt een doorbraak te pakken hebben. Wat vier jaar geleden nog onschuldig begon in een klein dorpje, is ondertussen uitgegroeid tot een internationaal verhaal met maandelijks bijna een miljoen luisteraars op Spotify en uitverkochte shows. Aan hun langverwachte debuutplaat wordt momenteel gewerkt, maar in afwachting hiervan deelt de band twee demo’s om ons weekend vervroegd op te fleuren.

Ondanks dat beide nummers zogezegd nog demo’s zijn, klinken beide nummers toch al vrij ver in het creatieproces. Op “peanut butter” houdt Easy Life het in de strofes tot de essentie zonder al te veel tierlantijntjes. Het refrein is catchy en de blaasinstrumenten geven het nummer nog wat extra opvulling. “petty crime” weet ook te overtuigen, in die mate zelfs dat we hopen dat we het nummer ook op het album zullen terugvinden. Het soulvol gezongen refrein is een streling voor het oor en heeft die typisch ontspannende Easy Life-vibes waar we uren naar zouden kunnen luisteren. Als deze nummers de debuutplaat al niet gehaald hebben, dan belooft dat een geweldige plaat te worden!

Op dinsdag 24 november speelt Easy Life in de Botanique in Brussel.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1724 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

easy life - MAYBE IN ANOTHER LIFE (★★★½): Muzikaal hart onder de riem

De vloek van het tweede album is er, behalve als je het na je debuut voor gezien houdt, eentje waaraan eigenlijk geen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single easy life - "ANTIFREEZE" (feat. Gus Dapperton)

Toen het vijftal dat easy life vormt en Gus Dapperton elkaar zo’n vier jaar geleden voor het eerst ontmoetten op tour, werd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single easy life - "OTT" (feat. BENEE)

Waar sommigen van ons al druk zijn met de voorbereidingen op een welverdiende zomervakantie vol zon en ontspanning, zijn de mannen van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.