Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Leah Senior – “Evergreen”

Onze oren spitsen zich altijd een beetje meer als een band een contract ondertekent met Flightless: het platenlabel opgericht door Eric Moore, drummer van King Gizzard & The Lizard Wizard. Waar het label initieel vooral diende om de eigen releases, van zowel King Gizzard als zijprojecten, op uit te brengen, komen daar zo nu en dan nieuwe bands bij. Leah Senior is al een oude gediende op het label met twee platen, één in 2015 en de laatste in 2017, en daar komt op 12 juni een derde bij. The Passing Scene heet dat album, en met “Graves” konden we al in 2018 een eerste voorsmaakje horen. Nu volgt met “Evergreen” een tweede.

De mensen die de naam Leah Senior niets zegt, kennen ongetwijfeld het album Murder of the Universe, waarbij een mysterieuze vrouwelijke stem je begeleidt doorheen de plaat. Dat is ook Leah Senior, maar op haar soloproject pakt ze het zachter aan met veel meer sixties vibes. Er zit een soort van barok popinvloed in haar muziek en dat is vooral te horen op “Evergreen”. Het is een heerlijk positief lied, waarbij een uptempo gitaartje een soort positieve sfeer doorheen de volledige song laat schijnen. Zonnig, verfrissend en toch met heel wat herkenbare punten. We kunnen niet wachten op de nieuwe plaat!

 

3616 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PVRIS - "EVERGREEN"

PVRIS is misschien voor velen nog een verborgen parel, maar de Amerikaanse poprockband weet al tien jaar lang muziek uit te brengen….
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #23

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom dat het onmogelijk is om alles binnen de correcte tijdspanne van een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Evergreen – “Quarantine”

Het is van 2018 geleden dat we laatst iets hoorden van Evergreen. De speels experimentele groep, die haar tijd verdeelt tussen Londen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.