Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Leah Senior – “Graves”

Uit Australië komen heel wat fijne artiesten, en één van de leukste labels om daar te ontdekken is het Flightless label. Daarop onder meer King Gizzard & The Lizard Wizard, The Babe Rainbow en Amyl and The Sniffers, maar het zijn niet enkel riffs die daarop overheersen. Zo bewijst Leah Senior, een singer-songwriter uit Melbourne. Ze bracht in 2017 haar debuutplaat Pretty Faces uit, een plaat die overal wat over het hoofd werd gezien, maar wel de moeite is. Vandaag verschijnt “Graves”, een eerste single van haar nieuwe plaat. Ze komt op 25 januari ook naar Leffinge, zeker checken.

King Gizzard had zelfs nog het volgende te zeggen over de zangeres: ‘Leah Senior is an amazing folk singer, very, very talented, and nothing like King Gizz’s music at all. Her songs equally terrifying, joyous, sad and exciting. We get chills watching her perform.’ Bij “Graves” is dit net hetzelfde. De song gaat op een erg zacht tempo vooruit en de breekbare stem van Senior vergezelt je doordat het met zo’n fragiliteit wordt voortgebracht. Er kruipt een subtiele psychedelische sfeer in dat wat doet denken aan landgenoot Julia Jacklin, maar Leah Senior klinkt net iets frisser. Te ontdekken dus.

3616 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #23

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom dat het onmogelijk is om alles binnen de correcte tijdspanne van een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Leah Senior - "Evergreen"

Onze oren spitsen zich altijd een beetje meer als een band een contract ondertekent met Flightless: het platenlabel opgericht door Eric Moore,…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 27 maart - 2 april 2017

Een week zonder filmpjes is onmogelijk. Daarom dat we ook deze week de beste videoclips uitlichten en ze in een handige lijst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.