Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Evergreen – “Quarantine”

Het is van 2018 geleden dat we laatst iets hoorden van Evergreen. De speels experimentele groep, die haar tijd verdeelt tussen Londen en Parijs, liet bij het verschijnen van haar tweede plaat de ‘We Were’ in We Were Evergreen vallen. Wat ons betreft was dat een nogal bedenkelijke zet, want sindsdien zijn ze op het internet praktisch onvindbaar. Wij genoten echter evenveel van Overseas, dat de fusie van ukulelepop en elektronica van voorganger Towards naar nieuwe, toegankelijkere hoogtes bracht.

Op 16 maart, de dag dat de lockdown in Frankrijk werd aangekondigd, vonden de leden van Evergreen de tijd om een nieuw nummer op te nemen, geïnspireerd door de pandemie die de wereld in zijn greep heeft. We hadden gemengde verwachtingen over “Quarantine”, gezien veel van de thematische songs die de voorbije weken verschenen van vergelijkbare kwaliteit waren als de gemiddelde liefdadigheidssingle. Het is echter een sfeervol nummer geworden dat ons doet uitkijken naar meer nieuw materiaal.

Toepasselijk genoeg klinkt “Quarantine” over de hele lijn als een thuisopname; de beat zit soms net naast de tel en de toetsen lijken in één take zijn opgenomen. Ook vinden we de strofes niet al te boeiend, met als bijkomend nadeel dat zangeres Fabienne Débarre zich in haar sologedeelte moeilijk verstaanbaar kan maken. De charmante tweetaligheid van Overseas had hier best wel zijn terugkeer mogen maken. Deze imperfecties hebben echter geen al te groot effect. Het dromerige, unisono gezongen refrein kan ons makkelijk bekoren, en ook de tekst is leuk: melancholisch en beschrijvend, zonder al te veel te hameren op het concept ‘lockdown’.

“Quarantine” is geenszins een hoogtepunt voor Evergreen, maar als leuk tussendoortje kan het best wel tellen. We hopen dan ook snel een nieuwe plaat van het trio te kunnen verwachten.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PVRIS - "EVERGREEN"

PVRIS is misschien voor velen nog een verborgen parel, maar de Amerikaanse poprockband weet al tien jaar lang muziek uit te brengen….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Leah Senior - "Evergreen"

Onze oren spitsen zich altijd een beetje meer als een band een contract ondertekent met Flightless: het platenlabel opgericht door Eric Moore,…
Uitgelicht

De 101 beste singles van 2018

Jaarlijks schrijven we meer dan honderd artikels over bands die nieuwe singles uitbrengen. De ene al wat beter dan de andere, maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.