Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Woods – ” Can’t Get Out”

Na een pauze van een jaar of drie, waarin zowel een verhuis voor multi-instrumentalist Jarvis Taveniere als een kind voor frontman Jeremy Earl aan te pas kwamen, is de band Woods weer uit hun winterslaap ontwaakt. Compleet stil zijn ze nu ook wel niet geweest, vorig jaar waren ze nog de sessiemuzikanten voor de debuutplaat van Purple Mountains, de band van wijlen David Berman. Ook het label van de band WOODIST is ondertussen al toe aan hun 98ste album. Het volgende album, Strange to Explain, zou de 99ste moeten worden en die komt uit op 22 mei.

Na de meer indiepop sound van de vorige singles “Where Do You Go When You Dream?” en “Strange to Explain” gooit deze single zich helemaal op een wazige folkrock vibe. Heftige distorted bas en blinkende synths blijven voor de volle vijf minuten, mits een korte pauze ergens halverwege, opbouwen tot een waar crescendo die bij het einde helemaal uiteenvalt in valse noten en teruggespoelde vocals. Ons hoor je echt niet klagen, “Can’t Get Out” is een nummer vol ongeduld, een perfecte weerspiegeling voor deze lockdown-dagen. De volgende van Woods zou zomaar wel eens een klepper kunnen zijn.

Twitter / Facebook / Instagram

155 posts

About author
guess this must be the place
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Band of Horses - Things Are Great (★★★½): Geslaagde terugkeer

Met een titel als Things Are Great zou je een vrolijk album verwachten, maar fans van Band of Horses weten wel dat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Neil Young & Crazy Horse - Barn (★★★½): Schuur zonder grote verrassingen

Heeft Neil Young nog enige introductie nodig? Tijdens een carrière van bijna zestig jaar heeft de Canadese bard talloze tijdloze albums en…
AlbumsRecensies

Ada Lea - one hand on the steering wheel the other sewing a garden (★★★★): Bitterzoete herfstwandeling

In 2019 maakte de wereld voor het eerst kennis met de Canadese lo-fi folkrockartieste Alexandra Levy. Onder het pseudoniem Ada Lea bracht…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.