Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Woods – ” Can’t Get Out”

Na een pauze van een jaar of drie, waarin zowel een verhuis voor multi-instrumentalist Jarvis Taveniere als een kind voor frontman Jeremy Earl aan te pas kwamen, is de band Woods weer uit hun winterslaap ontwaakt. Compleet stil zijn ze nu ook wel niet geweest, vorig jaar waren ze nog de sessiemuzikanten voor de debuutplaat van Purple Mountains, de band van wijlen David Berman. Ook het label van de band WOODIST is ondertussen al toe aan hun 98ste album. Het volgende album, Strange to Explain, zou de 99ste moeten worden en die komt uit op 22 mei.

Na de meer indiepop sound van de vorige singles “Where Do You Go When You Dream?” en “Strange to Explain” gooit deze single zich helemaal op een wazige folkrock vibe. Heftige distorted bas en blinkende synths blijven voor de volle vijf minuten, mits een korte pauze ergens halverwege, opbouwen tot een waar crescendo die bij het einde helemaal uiteenvalt in valse noten en teruggespoelde vocals. Ons hoor je echt niet klagen, “Can’t Get Out” is een nummer vol ongeduld, een perfecte weerspiegeling voor deze lockdown-dagen. De volgende van Woods zou zomaar wel eens een klepper kunnen zijn.

Twitter / Facebook / Instagram

113 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

John Grant - Boy From Michigan (★★★★): Grootse muziek voor het halfduister

John Grant is zo’n artiest die zichzelf met elk nieuw album verder tracht te ontwikkelen. Met The Czars bracht hij tussen 2001…
AlbumsRecensies

Fruit Bats - The Pet Parade (★★★½): Klaterende stroom van nostalgie en hoop

Eric D. Johnson, de drijvende kracht en frontman van folkrockgroep Fruit Bats, is een vlijtige vleermuis. Hij heeft de afgelopen twintig jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WOODS - "Strange to Explain"

WOODS heeft wat te vieren dit jaar: de Amerikaanse band mag maar liefst vijftien kaarsjes uitblazen. Ze trakteren ons dan ook voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.