Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Lukas Graham – “Love Songs”

2015 was een bewogen jaar voor de muziekwereld. Blur bracht na twaalf jaar opnieuw een album uit, Twenty One Pilots brak internationaal door met Blurryface en de wereld werd voorgesteld aan de knappe kop van Shawn Mendes. Maar de meest memorabele act van 2015 blijft toch wel Lukas Graham. Opgedoken vanuit het niets, werd deze Noorse band in een vingerknip wereldberoemd met hun singles “7 Years” en “Mama Said“. De ene uitverkochte tour na de andere volgde, totdat in 2016 toetsenist Kasper de groep verliet. Uiteraard werd hij snel vervangen, maar Lukas Graham leek zijn momentum te zijn verloren. Er volgde nog een single voor de soundtrack van een ‘My Little Pony’-film en zelfs een nieuw album in 2018, maar wie herinnert zich 3 (The Purple Album) zelfs? Het leek gedaan met Lukas Graham. Tot 2020.

“Love Songs” is na “Scars” al de tweede single die Lukas Graham dit jaar uitbrengt. Fans zullen het al snel merken: de sound is volledig onveranderd gebleven. Weinig innovatief, maar na zo’n lange pauze is het misschien net leuk om herinnerd te worden aan de hoogdagen uit 2015. Het lijkt ook of Lukas Graham dit bewust probeert te bereiken door alle succesingrediënten opnieuw samen te gooien. De hoge stem die net geen kopstem is, de aanstekelijke mix van hiphop met platte pop, de vrolijke deuntjes en idiote teksten: “Love Songs” heeft het allemaal. Op een vrolijk fluitdeuntje zingt Lukas over liefde, maar niet in clichés. ‘This is stupid, how could you think that you inspired me? I guess when you got nasty, that’s what inspired me to leave‘, “Love Songs” is inderdaad allesbehalve een liefdeslied, maar eerder een steek naar een ex die te vol van zichzelf is.

Er doen geruchten de ronde over een opkomend vierde album LG4*, maar of deze single erop zal verschijnen – en of het album überhaupt zal komen – is nog onbekend. Je moet natuurlijk geen duidelijkheid verwachten van een band genaamd Lukas Graham, met een debuutalbum Lukas Graham en een tweede album Lukas Graham dat eigenlijk hetzelfde album is als het eerste, maar met een paar extra singles.

Facebook / YouTube / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1 mei 2020

About Author

Baldwin Verhoeven Ik vond geluk in een roze donut.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief