Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bleed From Within – “Night Crossing”

Sinds 2005 staan de Schotten van Bleed From Within al op de planken. Succes bij het grote publiek bleef echter uit. Bleed From Within is het type metalcoreband waarvan er dertien in een dozijn zijn. Vettige gitaarriffs, smerige screams en een breakdown hier en daar, je kent de formule wel. Hun vijfde album Fracture zal uitkomen op 29 mei. “Night Crossing” is reeds de derde single die op ons los werd gelaten uit die nieuwe plaat.

Door de jaren heen heeft Bleed From Within hun sound wat gepolijst. De screams werden toegankelijker en het beuk- en sleurwerk werd omgevormd tot een iets melodischer geheel. “Night Crossing” somt zowat alles op waar een metalcoreband dezer dagen mee bezig is, waaronder een ietwat zweverige gitaarintro met screams die het aloude beukwerk inleiden. De overgang richting gitaarsolo klinkt wat vreemd, aangezien die voorzien is van een akoestische gitaar. Al bij al geen slecht nummer, maar een echte meerwaarde voor de metalfans is het ook niet.

Website / Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Polaris @ Kavka Zappa: Masterclass in metalcore

Australische metalcore is hip de laatste tijd. Waar enkele dagen geleden Parkway Drive het dak van het Vorst Nationaal afblies, is het…
AlbumsRecensies

Electric Callboy - Tekkno (★★★★): De Hypa meer dan waargemaakt

Soms heb je van die artiesten of bands die eigenlijk geen introductie meer nodig hebben. Een van deze bands is Electric Callboy….
AlbumsRecensies

Stick To Your Guns - Spectre (★★★★): Hier met die guillotine

Stick To Your Guns is een vaste waarde in het hardcoremilieu. Al in 2004 begonnen de jongens uit Orange County, California stevige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.