Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Oasis – “Don’t Stop… (demo)”

Je leest het goed, na meer dan elf jaar is er nog eens een nieuwe single van Oasis. Al zullen de woorden ‘nieuw’ en ‘single’ wel voor wat verwarring zorgen bij fans en muziekliefhebbers. De gebroeders Gallagher zijn immers niet opnieuw de studio in gedoken en ook hun ‘iconische’ ruzie is na meer dan elf jaar nog steeds niet bijgelegd. Of dat ooit zal gebeuren, is natuurlijk de hamvraag die miljoenen fans bezighoudt, maar ieder jaar lijkt de kans volgens bookmakers wel te stijgen. Met de release van deze single moest er alvast gepraat worden met elkaar, want Noel kan niet zomaar een Oasisnummer uitbrengen zonder toestemming van Liam gokken we. Tijdens de lockdown hebben ze althans nog genoeg tijd om de strijdbijl te begraven en hun legendarische band terug nieuw leven in te blazen.

“Don’t Stop…” is eigenlijk niets meer dan een demo-opname, die Noel tijdens deze quarantaine tussen zijn enorme stapel aan cd’s heeft gevonden. De opname werd gemaakt tijdens de soundcheck voor hun show in Hong Kong en is een echte ruwe Oasisparel. Het nummer wordt grotendeels gedragen door Noel Gallagher zelf op zijn gitaar en achter de microfoon. Hij houdt het met “Don’t Stop…” simpel en intiem, maar toch heeft het nummer een zekere kracht om uit te groeien tot een anthem. Liam Gallagher is daarentegen niet te horen op “Don’t Stop…” en dat zal voor veel fans toch een beetje een domper op de feestvreugde zijn.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 april 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief