Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Foreign/National – “Diamond Mine”

Dat ze in Australië van psychedelische wanten weten, staat ondertussen als een paal boven water. De geniale psychgroepjes blijven er opduiken en zo vonden we dat het stilaan tijd was om ook eens Foreign/National aan je voor te stellen. De groep bracht in 2017 debuutplaat Dépaysement uit, waarna de groep zich vestigde in Berlijn. Na enkele creatieve jaren in de hoofdstad van Duitsland waarbij ze zelfs de support van landgenoten King Gizzard & The Lizard Wizard verzorgden, keerden ze terug naar Melbourne. Daar werd aan gloednieuwe plaat The Garden gewerkt, die uitkomt op 29 mei van dit jaar. Er werd met heel wat gerenommeerde namen achter de schermen gewerkt die ook al met King Gizzard werkten. Veelbelovend dus, en daar is nieuwste single “Diamond Mine” het mooiste voorbeeld van.

Na “Balmy Evening” en “Heat” is “Diamond Mine” het derde nummer uit de nieuwe plaat, en meteen ook het eerste nummer dat de groep dit jaar uitbrengt. Het nummer klinkt rijker dan de voorgaande singles van de band en dat is vooral door de grote polyritmiek die zich in de song nestelt. De grooves zijn heerlijk dansbaar en muzikaal horen we ook wat oosterse invloeden. Denk aan Khruangbin of Altin Gün, maar dan met een meer jazzy sfeertje. Net door dat sfeertje krijg je ook een heel warm gevoel bij het opzetten van deze single. Het blijft hangen en met een lengte boven de vijf minuten weet het ook heerlijk op de repetitiviteit in te zetten. Je wordt meegezogen in het hallucinerende en dansbare geheel, en meer hebben wij op een grijze dag als vandaag niet nodig.

28 april 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief