AlbumsRecensies

Roméo Elvis – Maison (★★★★): À écouter à la Maison

Een week geleden maakte Roméo Elvis via zijn sociale media bekend dat er een nieuwe ep onderweg was. Roméo Elvis is onder andere bekend van zijn vorige plaat Chocolat, die een gigantisch succes was in België én in Frankrijk. Roméo had voor zijn nieuwe project geen betere titel kunnen vinden dan Maison, erg actueel in een periode waarin we allemaal thuis moeten blijven. Het perfecte moment om een paar nummers los te laten op de mensen als voorproefje voor zijn volgende soloalbum. De cover is kleurrijk en toont het appartement in Brussel waar hij samenwoont met zijn vriendin Lena.

De popkant die je heel duidelijk kan horen in Chocolat, werd even aan de kant gezet om plaats te maken voor pure rap. De nummers van Maison worden geassocieerd met de Roméo Elvis ten tijde van zijn album Morale. Hiermee wil Roméo tonen wat hij heeft geleerd de afgelopen jaren en zet het om in praktijk. Vanaf de eerste noten is het al snel duidelijk dat rap op de voorgrond staat. Dit is vooral op te merken bij “Défoncé”: de harde bas en zijn zware stem overheersen het nummer tot hij dan weer beslist om te zingen en er eens iets luchtiger aan te geven. Hij geeft ons een kijk in zijn insomnia.

In vier nummers toont Roméo zijn persoonlijkheid, zijn gemoedstoestand en bovenal het bewijs van eerlijkheid. Een intermezzo is meer dan welkom om het geheel te contextualiseren. In het midden van de ep kan je “Interlude” horen. Het vertaalt zich in de wens om zich weer volledig opnieuw te focussen, daarnaast legt hij het concept van de ep uit via een telefoongesprek.

“Vinci” toont dan weer een kunstenaar vol ideeën, die soms moeite heeft om deze overvloedige inspiratie te kanaliseren. We ontdekken een rapper met een meer ‘cartooneske’ stem. Om af te sluiten laat Michel Drucker, een Franse presentator, een bericht achter. Roméo introduceert hem als de enige die hij echt apprecieert in de Franse televisie. Daarin komt het coronavirus nog eens aan bod om de plaat af te sluiten.

Zijn ep kan je beschrijven als consistent, nerveus en getint met de kleurrijke persoonlijkheid van de muzikant. De ideale ep als voorsmaakje voor de komst van een nieuw album dat verwacht wordt voor het einde van het jaar.

FacebookInstagram  / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dour (her)bevestigt Angèle, Sven Väth, Amelie Lens, Black Lips en meer voor 2021!

Dour c’est l’amour! Al zullen we wel nog een jaar extra moeten wachten voor we weer volop DOUREEEEH mogen roepen. Bij de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mr. Oizo feat. Roméo Elvis - "Pharmacist"

Quentin Dupieux, beter gekend als Mr. Oizo, draait al behoorlijk wat jaren mee in het circuit van bekende producers en dj’s. De…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2019

Belgische muziek, of belpop, is een fenomeen waar je als Belgische muzieksite niet omheen kunt. En maar goed ook, want in ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.