Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Regard & RAYE – “Secrets”


Hoe volg je een bom op van het kaliber “Ride It”? De druk op dj Regard moet enorm geweest zijn. Alhoewel, de man komt uit Kosovo, daar zijn ze wel gewend aan wat stress. Regard, bekend bij de burgerlijke stand als Dardan Aliu, begon te dj’en in 2008. De pionier van de dance scene in de Balkanlanden werd hij genoemd. Zijn eerste negen singles deden nog minder dan niets. En dan, in 2019, was er plots “Ride It”. Deze remix van de Jay Sean song uit 2008 deed TikTok bijna ontploffen: 4,1 miljoen views dankzij de #rideitchallenge. Een jaar later staat de Spotifyteller op 440 miljoen streams. “Ride It” was dan ook een instant klassieker, en terecht. De Jonas Blue Remix? Nope. De Franky Wah Sunset mix? Nope. De David Puentez Remix? Nope. De versie van Regard is gewoon pure deephouseperfectie. Dus, hoe volg je dat op?

Je maakt gewoon een broertje of een zusje. Eerste ankerpunt is de stem die we meteen herkennen. Die begint op een lichte beat en een wat ijle synth. Dan valt de basdrum in – four to the floor – samen met de stem van RAYE. Want zo slim is Regard wel: hij torst niet alle druk alleen. RAYE heeft Jax Jones al eens aan een megahit geholpen met “You Don’t Know Me” (toevallig ook goed voor 456 miljoen streams), dus wie weet wat ze voor “Secrets” kan doen. Aan de funky baslijn zal het alvast niet liggen. Noch aan het tweede ankerpunt: het catchy keyboardmelodietje, een ingrediënt dat we ook herkennen. Of één plus één hiermee twee is, weten we niet, maar “Secrets” is op z’n minst een lekkere brok dance. Nu nog een even gladde, sexy video als voor “Ride It” en we zijn benieuwd hoe ver dit nummer het zal schoppen.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met Zwangere Guy, Kasabian, Inhaler en meer!

We werden de afgelopen week overspoeld door festivalnieuws, maar de grootste vloedgolf komt er vandaag dankzij Rock Werchter. Het festival maakt zijn…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Elderbrook & Vintage Culture - "Talk It Over"

Binnenkort komt de Grammygenomineerde songwriter en producer Elderbrook met een nieuw album. De Brit, die je kan kennen van “Cola” met Camelphat,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

RAYE - My 21st Century Blues (★★★★½): Muziek die gehoord moet worden

Ze scoorde al jaren echte hits, schreef voor de grootste artiesten ter wereld en heeft een sterke livereputatie. Toch bleef haar platenlabel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.