Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Car Seat Headrest – “There Must Be More Than Blood”

© Carlos Cruz

Volgende week verschijnt het langverwachte nieuwe album van Car Seat Headrest, maar het lijkt erop dat Will Toledo ons nog wat warmer wil maken voor dat album. Nadat hij eerder al “Hollywood”, “Martin” en “Can’t Cool Me Down” op ons losliet, komt hij nu met het meer dan zeven minuten lange “There Must Be More Than Blood”. Het wordt waarschijnlijk de laatste single vooraleer de plaat verschijnt en we zijn er nu al helemaal klaar voor. Making A Door Less Open verschijnt op 1 mei.

Op de vorige singles uit de nieuwe plaat hoorden we al ronkende gitaren, synths en leuke melodieën. Op “There Must Be More Than Blood” lijken al die elementen samen te komen in een heerlijk opbouwend nummer. Een echte climax is er niet, maar dat blijkt ook niet nodig. Door in de eerste en laatste minuut een simpele baslijn en wat onheilspellende percussie op de achtergrond te laten horen, weet het nummer toch te intrigeren. De song zit dus verdomd slim in elkaar met gelijklopende elementen die terugkeren en de nodige gierende gitaren om het niet al te toegankelijk te maken. Het zorgt ervoor dat je bij iedere luisterbeurt opnieuw iets nieuws ontdekt. Het refrein zelf blijft dan weer helemaal hangen en zo laat Car Seat Headrest een toegankelijke indiesound hand in hand gaan met experiment. Heerlijk!

3520 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Car Seat Headrest - Making a Door Less Open (★★★): Louter experiment maakt een album niet

Ooit was Car Seat Headrest zowat de bezigste bij in het Amerikaanse muzieklandschap, maar de afgelopen jaren was het stilletjes, althans voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Car Seat Headrest - "Hollywood"

De Amerikanen van Car Seat Headrest doen zich rusteloos voor op hun nieuwe “Hollywood”, dat hun rammelende kwajongensattitude bovenhaalt en de draak…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Car Seat Headrest - "Martin"

Er zijn gelukkig nog dingen om naar uit te kijken en voor de indieliefhebbers is dat 1 mei. Dan verschijnt namelijk eindelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.