Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trivium – “Amongst The Shadows & The Stones”

Wanneer we verplicht worden om thuis te blijven, kunnen we alleen maar gelukkig worden van nieuwe muziek. Vele artiesten kiezen ervoor om van de gelegenheid gebruik te maken. Ook de jongens van Trivium brengen 24 april een nieuw album uit. Het is dus zeker niet te vroeg om een voorproefje op hun fans te lanceren. Er werden al twee singles online gegooid, nu is het de beurt aan “Amongst The Shadows & The Stones”.

Trivium staat alom bekend voor de variatie die ze in hun muziek stoppen. Geen verrassing dus dat ook deze single een grote verscheidenheid aan gevoelens opwekt. Zanger Matt Heafy gooit vanaf het begin alles in de strijd met zijn brullende stem. Aangedreven door de harde vocals gaan de gitaren loeiend aan het werk. Er volgt een bijna zes minuten durende headbanger van een lied. De gitaarriffs worden afgewisseld met de dubbele basdrum. Gitarist Corey Beaulieu zorgt op zijn beurt voor een niet te missen gitaarsolo. Hét recept voor een stevige Trivium song die vol afwisseling zit. Het achtergrondverhaal is minstens even boeiend als het lied zelf. De heren lieten zich inspireren door een soldaat die de grafstenen van zijn overleden collega’s bezocht. Hij beschreef zijn ervaring als ‘wandelen te midden van schaduwen en stenen’. Het duistere gevoel wordt met nadruk bevestigd.

Wanneer er nieuw werk wordt aangekondigd, wekt Trivium elke keer een enorme nieuwsgierigheid op. Met een negende album dat eraan komt, slagen de heren erin om steeds opnieuw iets innoverend te creëren. Het nieuwe album lijkt wederom binnen het hardere werk van Trivium te passen. Aftellen geblazen. De band zal op 24 april hun nieuwe plaat uitbrengen en dan ook albums signeren op hun online webshop.

Facebook Trivium

Twitter Trivium

Website Trivium

Related posts
InstagramLiveRecensies

Bullet for My Valentine @ Ancienne Belgique (AB): Vliegende bezoekers en bekers

De Welshe metalcoreband Bullet for My Valentine begon hun carrière niet onder die naam. Opgericht als Jeff Killed John speelden ze in…
InstagramLiveRecensies

Beast in Black @ Trix: Het beest was terug waar het begon

Kort na in het voorprogramma van Sabaton te hebben gespeeld, verliet Anton Kabanen zijn band Battle Beast na (muzikale) meningsverschillen. De gitarist…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs – Land of Sleeper (★★★½): Oerriffs als medicijn tegen een decennium van bitterheid en wrok

Het is ondertussen alweer drie jaar geleden sinds het Engelse stonerrock vijftal Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs, voor het leesgemak…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.