Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Loïc Nottet – “Mr/Mme”

Halverwege mei blikken we altijd eens terug naar onze oude inzendingen van het Eurovisiesongfestival. Sommigen benoemen Blanche of Pas De Deux als favoriet, maar ook Loïc Nottet is een antwoord dat regelmatig terugkeert. Met “Rhythm Inside” deed de Waal het zeer goed in de muziekwedstrijd en ook zijn eerste album Selfocrazy deed het best goed. Normaal gezien ging Nottet zijn tweede album ondertussen al te koop zijn en ging hij volgende week een grootse show neerzetten in Vorst Nationaal. Net zoals zijn optreden op Werchter Boutique zijn al deze plannen in het water gevallen. Gelukkig troost de zanger ons met een prachtig nummer van bijna zes en een halve minuut.

Op zijn nieuwste single doet Loïc Nottet iets wat hij nog nooit eerder deed: zingen in het Frans. Op “Mr/Mme” vertelt hij een verhaal terwijl hij begeleid wordt door de piano. Het verhaal begint met Loïc die zich verontschuldigd, omdat hij gaat tutoyeren, een vrij kind wil blijven en de wereld wil ontdekken. “Mr/Mme” komt er eigenlijk op neer dat de zanger zich geholpen en geliefd wil voelen op een planeet waar hij vrij kan rondvliegen zonder kettingen. Op het einde bedankt Loïc zijn fans, want door hen kan hij op het podium zijn wie hij is. Dat zonder beperkingen of regels waaraan hij zich moet houden. De tekst is werkelijk prachtig en de muziek doet meer dan deze alleen ondersteunen. De melodie voelt aan als een balletvoorstelling met grootste en intieme momenten. Op het einde tovert de zanger nog wat hoge noten uit zijn hoed.

“Mr/Mme” is niet zomaar een klaagzang op piano die ruim zes minuten aansleept. Het is een prachtige, eerlijke Franse tekst vol emotie waarin velen zich zullen herkennen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

918 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Laura Tesoro & Loïc Nottet – “Strangers" (feat. Alex Germys)

Laura Tesoro en Loïc Nottet hebben allebei ervaring met het Eurovisiesongfestival, namen beiden deel aan The Voice en kennen allebei hun dansmoves….
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Loïc Nottet: ‘Ik waan me in Wonderland als ik muziek maak’

Loïc Nottet deed het enkele jaren geleden zeer goed op het Eurovisiesongfestival, maar bewees ondertussen dat hij geen one-hit wonder is. In…
AlbumsRecensies

Loïc Nottet - Sillygomania (★★★): Te veel talent

Deelnemen aan het Eurovisiesongfestival kan een zegen, maar ook een vloek zijn. Gelukkig pakte het voor Loïc Nottet goed uit, want de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.