Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single LÉON – “Who You Lovin”

Dat er bijzonder veel talent verscholen zit in het hoge Noorden, is algemeen geweten. Daarom zijn we maar al te blij als we weer een nieuw diamantje tegenkomen. De Zweedse LÉON is er bijvoorbeeld zo eentje. Al sinds 2015 brengt ze catchy, maar melancholische singles op de markt, maar het is pas sinds haar debuutplaat vorig jaar dat ze helemaal doorbrak. Dat vertaalde zich ook in streams, want tegenwoordig heeft ze zo’n drie miljoen maandelijkse luisteraars. Om een antwoord te bieden aan al die populariteit is de jongedame slechts een jaar na haar album al terug met nieuw materiaal. Een paar weken geleden was dat nog in de vorm van “In A Stranger’s Arms“, en daar wordt vandaag “Who You Lovin” aan toegevoegd.

Waar “In A Stranger’s Arms” nog redelijk ingetogen klonk, is LÉON op “Who You Lovin” helemaal opengebloeid. Het nummer begint redelijk dreigend dankzij de donkere, mysterieuze gitaar en zware strijkers op de achtergrond. Ook de stem klinkt redelijk laag en donker, maar de single slaat plots helemaal om als de jongedame met haar stem de hoogte in gaat en de zware strijkers in hoge violen veranderen. Daardoor klinkt het nummer al heel wat melancholischer, en dankzij de makkelijke lyrics blijft het bijzonder snel in je hoofd hangen. LÉON zou zomaar eens de – weliswaar vrolijkere – Zweedse versie van pakweg Lana Del Rey kunnen zijn, want we verwachten grootse dingen van haar.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LÉON - "Dirt"

Achter de schermen werkt de Zweedse Lotta Lindgren, beter bekend als LÉON, volop aan haar vierde langspeler en ook op sociale media…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LÉON - "Pretty Boy"

De Zweedse Lotta Lindgren, die we vooral kennen als LÉON, is al lang niet meer aan haar proefstuk toe. In 2015 debuteerde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Baxter Dury - "Leon" (feat. JGrrey & Madelaine Hart)

Baxter Dury is al lang niet meer dat kleine knulletje van op de albumcover van zijn vaders plaat New Boots And Panties….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.