Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Divan & the House of Quoi – “The Way it Was”

Divan, of David in het dagelijks leven, is een zanger die eerder al ervaring opdeed als deel van Hermitage. Met die band bracht hij reeds enkele Nederlandstalige albums uit, maar tegenwoordig is het in het Engels te doen. Die verandering kwam er niet noodzakelijk om een groter publiek aan te spreken, maar alsnog leverde het hem ook al optredens in onder meer Duitsland op. Divan was de laatste maanden druk bezig met het maken van het album dat hij ‘moest’ maken. Het nieuwe “The Way it Was” is de vierde single van die langspeler en volgt zo onder meer “Drag Queens in Limousines” en “Manifesto (We the Gays)” op.

Op “The Way it Was” neemt de akoestische gitaar een belangrijke rol op zich, maar het is verre van een basaal singer-songwriternummer. De leuke productie en de ‘titititi’ zorgen voor een vrij hoog feelgoodgehalte. Het nummer krijgt zelfs iets feestelijks, terwijl het eigenlijk een negatievere inhoud heeft. Divan kijkt terug naar mooiere dagen die hij beleefde met iemand die zei dat ze vrienden konden blijven. “The Way it Was” is een leuke break-upsong die na enkele keren aardig blijft hangen.

The Gay Tapes verschijnt op 29 mei.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

956 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Interviews

Interview Divan & the House of Quoi: 'Iedereen bouwt mee aan de wereld van morgen'

Menig Gentenaar heeft vast en zeker al eens van café HUIS gehoord, hoofdkwartier van David Van den Hende aka Divan. Naast cafébaas…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.