Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Misch & Yussef Dayes ft. Freddie Gibbs – “Nightrider”

De laatste maanden kregen we heel wat singles van Tom Misch en Yussef Dayes. Het duo besloot hun krachten te bundelen en maakte samen een plaat. Dayes is een gerenomeerd jazzdrummer die we kennen van onder andere Yussef Kamaal en Tom Misch verwarmt al enkele jaren onze harten met zijn zwoele mix tussen jazz en hiphop. Voor een samenwerking tussen deze twee artiesten zijn we dus zeker te vinden, en ook hun eerste singles overtuigden zonder enige moeite. Volgende week komt de volledige plaat What Kinda Music uit en daar is “Nightrider” de laatste single van.

Dat het duo niet terug deinst van een samenwerking, bleek al uit “Lift Off” met Rocco Palladino. Met Freddie Gibbs halen ze er een verrassende naam bij en dat mondt alweer uit in een geniale single. In een uitgebreide intro trekt Dayes het geheel op gang met een lekkere groove terwijl Misch je omgeeft met een heleboel zweverige instrumentatie. Het duo neemt hun tijd om het nummer op te bouwen, elk op hun beurt vullen een speels baslijntje en de soulvolle stem van Misch het geheel aan. Het resultaat is een nummer dat zich als perfecte soundtrack voor de zomerse avonden aanbiedt. In het slot maakt een groovy verse van Freddie Gibbs het geheel af en zo legt dit duo de lat voor hun eerste langspeler alweer een tikkeltje hoger.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Benny Sings - Music (★★★): Zondagnamiddagmuziek

Onze sympathieke noorderbuur Tim van Berkenstijn, voor de meesten beter bekend als Benny Sings, zag zijn ster enkele jaren geleden pijlsnel de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Poppy Ajudha - "Weakness"

We kunnen al enkele jaren spreken over een vernieuwde Britse muziekscène, waarin genres zoals jazz, soul, r&b herontdekt worden. Culturen clashen en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Benny Sings - "Nobody's Fault" (feat. Tom Misch)

Onze immer sympathieke noorderbuur Benny Sings weet hoe je een dag meteen goed kunt maken. Vandaag kondigde hij aan dat we een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.