Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tom Misch & Yussef Dayes ft. Freddie Gibbs – “Nightrider”

De laatste maanden kregen we heel wat singles van Tom Misch en Yussef Dayes. Het duo besloot hun krachten te bundelen en maakte samen een plaat. Dayes is een gerenomeerd jazzdrummer die we kennen van onder andere Yussef Kamaal en Tom Misch verwarmt al enkele jaren onze harten met zijn zwoele mix tussen jazz en hiphop. Voor een samenwerking tussen deze twee artiesten zijn we dus zeker te vinden, en ook hun eerste singles overtuigden zonder enige moeite. Volgende week komt de volledige plaat What Kinda Music uit en daar is “Nightrider” de laatste single van.

Dat het duo niet terug deinst van een samenwerking, bleek al uit “Lift Off” met Rocco Palladino. Met Freddie Gibbs halen ze er een verrassende naam bij en dat mondt alweer uit in een geniale single. In een uitgebreide intro trekt Dayes het geheel op gang met een lekkere groove terwijl Misch je omgeeft met een heleboel zweverige instrumentatie. Het duo neemt hun tijd om het nummer op te bouwen, elk op hun beurt vullen een speels baslijntje en de soulvolle stem van Misch het geheel aan. Het resultaat is een nummer dat zich als perfecte soundtrack voor de zomerse avonden aanbiedt. In het slot maakt een groovy verse van Freddie Gibbs het geheel af en zo legt dit duo de lat voor hun eerste langspeler alweer een tikkeltje hoger.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Barry Can't Swim, Sylvie Kreusch, Fat Dog en meer naar Pukkelpop

Het hoogseizoen voor verse festivalnamen is in bloei. Vandaag op het programma: 13 nieuwelingen voor de Pukkelpopaffiche. Zoals gewoonlijk is het bovendien…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Yussef Dayes - Black Classical Music (★★★★½): Als personificatie van pure passie

De dertigjarige Yussef Dayes is met drumstokken in zijn handen geboren. De Londenaar kreeg op amper vierjarige leeftijd van zijn ouders een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.