Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single CeeLo Green – “Lead Me”

Iedereen kent CeeLo Green wel van monsterhit “Fuck You” en zijn cover van “Kung Fu Fighting” waar je nu nog de rest van de dag mee in je hoofd zal zitten alleen al door deze vermeldingen. Hij serveert ons het boegbeeld van opbeurend, klinkt opvallend glamoureus en durft al eens komen aandraven met wat extravaganza. Maar waar de echte magie gebeurt, is op een soulvolle, passionele single als “Lead Me” waar de glitter achterwege gelaten mag worden.

“Lead Me” steekt kalmpjes van wal met een piano die aankondigt dat we vertrokken zijn op een passionele rit. CeeLo haalt zijn heerlijk gladde stemgeluid boven, terwijl de bas ons hart sneller doet kloppen en de backings ons al van een hoogtepunt doen durven dromen. Die losbarsting komt er dan ook in het refrein, zonder dat er aan oprechtheid ingeboet wordt. De luisteraar wordt helemaal overgeleverd aan het groovende soulsprookje dat constant afwisselt tussen ingetogen schoonheid en uitbundige souluitspattingen met een gospelkantje. CeeLo Green kan er wat van en mag het wat ons betreft vaker over deze gemeende en innige boeg gooien.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

10 april 2020

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief