Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Red Stags – “Lose It”

Zijn het de oer-Kempense genen, is het hun jeugdig temperament? Feit is dat het kwintet Red Stags uit Balen garant staat voor goed verteerbaar luistervoer. Dat we hier met kwaliteit te maken hebben, hoeft geen betoog: ze zijn herkenbaar genoeg om hen aan de betere Britpop te linken, maar bezitten toch de nodige eigenheid om vanaf de eerste noot van het koren gescheiden te worden. Na hun geboortestreek te hebben verkend, lonkt voor de talentvolle band de logische volgende stap: naamsbekendheid vergaren in ons land. 

“Lose It” kan weleens die pottenbreker worden. Een strakke intro waar een aantal muzikale Vlaamse reuzen verbaasd van zouden opkijken, gevolgd door een riffje dat zich na een eerste luisterbeurt weet te profileren als oorwurmwaardig. De tekst is een à-la-minuteverhaal en dat is jammer genoeg te merken. In de studio flansten de mannen nog snel een paar zinnen in elkaar, maar dat gedeelte hadden ze toch meer mogen uitdiepen. Desondanks zou het toch genoeg kunnen beklijven om de mannen te lanceren, en dat is dan weer niet geheel onverdiend. 

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Jordan Rakei - What We Call Life (★★★★): Het leven samengevat in 10 soulvolle nummers

Is dit het, is dit wat het leven inhoudt? Als ontnuchterende tienerjongen spookte die vraag wel vaker door Jordan Rakei’s hoofd. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eels - "Good Night On Earth"

Na het beluisteren van Eels’ laatste album Earth to Dora (2020) bleven wij wat teleurgesteld achter. Het was de dertiende langspeler van…
AlbumsRecensies

Manic Street Preachers - The Ultra Vivid Lament (★★½): Verder kabbelen op vertrouwd terrein

Met een carrière van ruim dertig jaar op de teller kan je Manic Street Preachers wel als oude rotten in de muziekwereld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.