Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Laura Marling – “Held Down”

Laura Beatrice Marling, zo heet de dertigjarige Britse zangeres en songwriter, dropte haar tweede naam en waagde een kans in de muziekwereld. Na enkele succesvolle albums keerde ze het tij en werd ze yoga-instructeur, maar al snel werd duidelijk dat haar hart lag bij het maken van muziek. Vandaag is haar rol als zangeres helemaal hersteld. Ze noemt zichzelf ongelooflijk neurotisch, een verbazingwekkende uitsteller en helemaal geen perfectionist. Ooit zei ze dat de manier waarop een gitaar resoneert iets triggert in haar hersenen. En dat ze haar vorig album, ondanks dat ze het veel te lang vond, toch uitbracht. Eigenzinnig dus, en dat zal ook op haar nieuwste plaat niet anders zijn.

Haar nieuwe single “Held Down” is het eerste nummer van haar nieuwe en maar liefst zevende album Song For Our Daughter. “Held Down” is het perfecte voorbeeld van een indiefolknummer. Het nummer begint met een gitaarsolo, waarop de zangeres later inpikt. Laura zingt in de song dat ze haar geliefde niet wil teleurstellen. Door het lage timbre en de achtergrondzangeressen krijg je een relaxte vibe. “Held Down” is hierdoor het ideale nummer om van te genieten tijdens het drinken van een koffie in de lentezon.

Song For Our Daughter zal uitkomen op 10 april. Initieel zou Laura het album pas in augustus uitbrengen. Door de datum te vervroegen, wil ze aantonen dat muziek niet stil mag staan. Ook niet in crisistijden.

Facebook

 

6 april 2020

About Author

Astrid Lekkerkerker


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief