Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Junk Drawer – “What I’ve Learned / What I’m Learning”

© Billy Woods

De meeste Ierse bands die de laatste tijd bij het grote publiek doorbreken, maken een variatie op postpunk. Zo kregen we al Fontaines D.C. en The Murder Capital op ons bord en die bands zijn het ook volledig aan het maken. Nieuw uit Belfast is Junk Drawer. De groep komt op 24 april met debuutalbum Ready For The House op de proppen en daarop lijkt de psychedelica te zegevieren. Met hun laatste single “What I’ve Learned / What I’m Learning” weten ze ons alvast helemaal omver te blazen.

Met “Year Of The Sofa“, “Temporary Day” en “Ego Death In Akron Ohio” bracht de band al heel wat nummers uit het debuutalbum uit, maar deze bleven tot dusver onder de radar. Het zijn dan ook niet de meest verbluffende nummers in vergelijking met wat “What I’ve Learned / What I’m Learning” ons brengt. Waar de eerdere singles iets duisterder en trager voortkabbelden, gaat de band in het begin van “What I’ve Learned / What I’m Learning” daarop verder. Toch is de dreiging hier iets intenser en voel je dat er nog meer aan zit te komen. Dat komt er dan ook in het tweede deel van de song waarin het helemaal ontspoort. De riffs knallen door elkaar en het gebruik van meerdere vocals zorgt ervoor dat de georkestreerde chaos compleet is. Het is een extreem boeiende plaat die het potentieel van de band in de kijker zet. We hopen dat het hier niet bij blijft.

4 april 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief