Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Cub Sport – “Drive”

© Buster Parks

Het Australische Cub Sport bestaat al sinds 2012, maar het laatste jaar heeft de band een serieuze metamorfose ondergaan. Hun populariteit reikte plots tot ver buiten hun thuisland en dat heeft alles te maken met hun prachtige zelfgetitelde plaat die vorig jaar het levenslicht zag. De Australiërs proberen met hun muziek bakken vol liefde te verspreiden. Hedendaagse flower power dus, en dat allemaal op eigen houtje. Cub Sport is een onafhankelijke band die al zijn muziek zelf produceert. De release van hun nieuwe plaat LIKE NIRVANA werd door de gekende omstandigheden uitgesteld naar 27 juli, maar in de tussentijd kunnen we blijven genieten van singles die de vrolijke bende zo nu en dan dropt.

Al vanaf de eerste noot van “Drive” is het duidelijk dat we de komende minuten in een dromerige sfeer zullen vertoeven. De akoestische gitaar en andere symfonische instrumenten klinken bijzonder rustgevend en ook de hoge, zachte stem van Tim Nelson speelt daar een belangrijke rol in. De drums brengen een beetje tempo in het nummer, maar dankzij de vele echo’s en reverb op de zang zweven we lekker verder. Ook de samenzang tussen de bandleden brengt ons in hogere sferen, waardoor het nummer (bijna letterlijk) naar een hoger niveau wordt getild. “Drive” werd een geweldig droompopnummer dat ons nogmaals van het kunnen van Cub Sport overtuigt.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

27 maart 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief