Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Ciaran Lavery – “Count to Ten”

© Kathrin Baumbach

Ciaran Lavery is in zijn thuisland Noord-Ierland een van de meest succesvolle artiesten ooit. Voor de rest van de wereld bleef hij jammer genoeg onder de radar. Tijd om daar eindelijk eens verandering in te brengen, moet de man gedacht hebben. Twee jaar na zijn laatste plaat, komt er met Plz Stay, Bb nu een opvolger aan, die voor een wereldwijde doorbraak moet gaan zorgen. Op de plaat legt Ciaran zich helemaal bloot, want hij vertelt er het proces dat hij doormaakte toen hij in een depressie zat. Niet meteen het makkelijkste onderwerp dus, maar met zijn vorige single “Can I Begin Again?” bleek dat dat niet per se triestig moet klinken. De bevestiging krijgen we vandaag met “Count to Ten”.

Nog meer dan op zijn vorig werk klinkt Ciaran heerlijk opgewekt op zijn nieuwste nummer. “Count to Ten” opent zonder instrumenten, maar enkel met ritmisch geklap. Na een tijdje komt er een catchy gitaartje bij kijken en geeft de Noord-Ier zicht steeds overtuigender bloot. Wanneer de drum er uiteindelijk bij komt, lijkt het nummer pas echt vertrokken. “Count to Ten” werd een typisch singer songwriternummer, maar met net dat tikkeltje extra. Het werd allemaal redelijk minimalistisch gehouden, en het is net daarin dat de schoonheid van het nummer ligt. Als Ciaran het nummer dan ook nog eens stillegt om het over de liefde te hebben, klopt het helemaal. Die vierde plaat lijkt helemaal goed te gaan komen in elk geval.

Plz Stay, Bb verschijnt op 19 juni.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

27 maart 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief