Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Ciaran Lavery – “Can I Begin Again?”

© Kathrin Baumbach

Ciaran Lavery heeft in zijn carrière al drie albums uitgebracht en talrijke optredens over heel Europa achter de rug en toch is de Noord-Ier voor velen nog een nobele onbekende. Met meer dan honderd miljoen streams behoort hij zelfs tot een van de succesvolste artiesten die zijn thuisland Noord-Ierland heeft voortgebracht en is hij daar een kleine volksheld. Met zijn nummer “Shame” scoorde Ciaran een aantal jaren terug nog een bescheiden hit waarmee hij onder andere ook op SXSW zijn talent mocht bewijzen. Met een vierde plaat in aantocht, richt Ciaran Lavery meer dan ooit op zijn finale doorbraak en dat zou hem met “Can I Begin Again?” ook nog eens kunnen lukken.

“Can I Begin Again?” ligt in een mooi verlengde van Ciaran Lavery’s eerder werk. Het pure singer-songwriter vakmanschap hoor je al in de eerste seconden, evenals het prachtige ruwe stemgeluid van de Noord-Ier. De opname is heerlijk ruw gehouden en kan ook zonder overbodige tierlantijntjes stand houden. Hier en daar zitten er een paar leuke twists in het nummer, die voor de nodige afwisseling zorgen. Ciaran Lavery maakt meeslepende muziek uit het diepste van zijn hart en dat kan ons met verve overtuigen.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

26 januari 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief