Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Home Counties – “Redevelopment”

© Rowan Allen

Home Counties is vandaag met een debuutsingle begonnen aan een nieuw spannend hoofdstuk. Het vijftal uit Bristol was al een tijdje bezig onder de naam Haze, maar koos bij de start van het nieuwe decennium voor een andere naam. Als Haze heeft de groep zich al aardig omhoog kunnen werken door onder aan in het voorprogramma van bands zoals Sports Team en Pip Blom te mogen spelen. Met een nieuwe bandnaam en nieuw elan achten we de kans groot dat Home Counties vroeg of laat vaker zal opduiken op festivalaffiches en in afspeellijsten.

“Redevelopment” is het eerste (toepasselijke) nummer dat ze als Home Counties de wereld insturen. Invloeden van Talking Heads en DEVO vallen er meteen uit te horen, maar Home Counties doet toch ook vooral hun eigen ding. De band neemt op “Redeveloment” een vliegende start, een niveau dat ze gedurende het hele nummer blijven behouden. De hoekige gitaren beuken ons gehoorkanaal binnen, terwijl de synths voor een extra gelaagdheid zorgen. De lyrische inhoud zorgt voor diepgang en passen perfect bij de muzikale sfeer. Het nieuwe hoofdstuk van Home Counties is spannend, gedurfd en zorgt ervoor dat we al niet kunnen wachten op wat de band nog in petto heeft.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1289 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Home Counties - "Modern Yuppies"

Amper een klein jaar geleden werd Home Counties opgericht en toch worden ze her en der al bestempeld als de nieuwe postpunksensatie…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Home Counties - "Dad Bod"

De start van het nieuwe decennium vormde meteen ook de geboorte van de band Home Counties. Het vijftal uit Bristol was al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.