Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gordi – “Aeroplane Bathroom”

Na het prachtige “Sandwiches” krijgen we met “Aeroplane Bathroom” de tweede single van het nieuwe album dat de titel Our Two Skins zal dragen. De Australische folktronica singer-songwriter heeft alvast goud te pakken wat haar producers betreft. Chris Messina en Zach Hanson zijn verantwoordelijk voor zowat alle muziek die verder komt dan de studio van Bon Iver en die invloed is onmiskenbaar terug te horen bij Gordi. De nieuwe single brengt geen grote verrassingen, maar weet onze aandacht moeiteloos vast te houden door te excelleren in de eigen kracht.

Amper twintig minuten had de Australische nodig om tijdens een vlucht van Down Under naar Europa een nummer te schrijven dat ons bij de eerste zin al bij de keel grijpt. ‘Do you see yourself unravelling?’, klinkt het en dat is meteen ook de opening van het album dat meer van Gordi’s ziel zal blootleggen dan ooit tevoren. Less is more en dat wordt nogmaals bevestigd. Geen complexe productie, maar tijd en ruimte om de woorden tot je door te laten dringen. Dat het nummer, over isolatie en connectie, precies nu zo ontzettend relevant zou zijn, had de zangeres vast zelf ook niet zien aankomen. Gedurende bijna zes minuten wordt op een minimalistische manier een maximum aan sfeer gecreëerd, zo horen we het graag.

Na twee sterke singles zijn we alvast heel benieuwd naar het tweede album van Gordi. Our Two Skins verschijnt op 19 juni. Voorlopig zijn er nog geen tourdata bekend, al hopen we Gordi snel live aan het werk te zien.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Big Red Machine – How Long Do You Think It’s Gonna Last? (★★★½): Mooi, maar soms iets te veel van het goede

Big Red Machine, het zijproject van Aaron Dessner en Justin Vernon, is terug met een nieuw album. Dessner kreeg oorspronkelijk vooral een…
AlbumsRecensies

Will Graefe - Marine Life (★★★★): Navigeren in een zee van liefdesverdriet

De uit Brooklyn afkomstige Will Graefe kennen we als gitarist van onder andere de alternatieve country/folkgroep Okkervil River en de indieband Landlady,…
AlbumsRecensies

Tenfold - Reply to All (★★★½): Antwoord op muzikale voorbeelden

Zes jaar na haar debuut-ep komt dan eindelijk Tenfolds eerste echte album uit. Singer-songwriter Tineke Hussaarts heeft de mensen om haar heen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.