Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gordi – “Aeroplane Bathroom”

Na het prachtige “Sandwiches” krijgen we met “Aeroplane Bathroom” de tweede single van het nieuwe album dat de titel Our Two Skins zal dragen. De Australische folktronica singer-songwriter heeft alvast goud te pakken wat haar producers betreft. Chris Messina en Zach Hanson zijn verantwoordelijk voor zowat alle muziek die verder komt dan de studio van Bon Iver en die invloed is onmiskenbaar terug te horen bij Gordi. De nieuwe single brengt geen grote verrassingen, maar weet onze aandacht moeiteloos vast te houden door te excelleren in de eigen kracht.

Amper twintig minuten had de Australische nodig om tijdens een vlucht van Down Under naar Europa een nummer te schrijven dat ons bij de eerste zin al bij de keel grijpt. ‘Do you see yourself unravelling?’, klinkt het en dat is meteen ook de opening van het album dat meer van Gordi’s ziel zal blootleggen dan ooit tevoren. Less is more en dat wordt nogmaals bevestigd. Geen complexe productie, maar tijd en ruimte om de woorden tot je door te laten dringen. Dat het nummer, over isolatie en connectie, precies nu zo ontzettend relevant zou zijn, had de zangeres vast zelf ook niet zien aankomen. Gedurende bijna zes minuten wordt op een minimalistische manier een maximum aan sfeer gecreëerd, zo horen we het graag.

Na twee sterke singles zijn we alvast heel benieuwd naar het tweede album van Gordi. Our Two Skins verschijnt op 19 juni. Voorlopig zijn er nog geen tourdata bekend, al hopen we Gordi snel live aan het werk te zien.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

23 maart 2020

About Author

Leni Sonck


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief