Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Quelle Chris & Chris Keys – “Living Happy”

© Vashni Korin

Binnen iets meer dan een maand brengt Quelle Chris zijn nieuwe album Innocent Country 2 uit. De rap veteraan uit New York is al jarenlang een toonbeeld van eigenzinnigheid en vernieuwing. Hij werkt steeds uit andere maatschappelijke invalshoeken en gebruikt talrijke genres als inspiratie. Geen wonder dat hij het goed weet te vinden met andere rare/inspirerende vogels als Danny Brown. Het album Innocent Country 2 is een samenwerking met producer Chris Keys. De tracklist verraadt alvast een enorme lijst features zoals Homeboy Sandman en Pink Siifu. Natuurlijk is het vooral de naam van Earl Sweatshirt die in het oog springt. Naar eigen zeggen zou dit tweede album in de Innocent Country reeks overigens meer gericht zijn op het vrede sluiten met de pijn, die op Innocent Country 1 werd geëtaleerd.

Nieuwe single “Living Happy” mag alleszins gelden als een tweede hoopvolle vonk van positiviteit. In januari bracht hij immers al het melancholische en lichtvoetige “Sudden Death” uit. Voor de laatste single trekken de twee Chrissen opnieuw vol de kaart van de jazz getinte hip hop. De twee features, Joseph Chilliams en Cavalier, pakken met hun relaxte rapstijl goed uit. Joseph Chilliams is jullie misschien wel bekend als de oudere broer van Saba en medeoprichter van het Pivot Gang collectief. Met “Living Happy” en “Sudden Death” zoekt Quelle Chris nu al duidelijk rustigere oorden op dan op zijn laatste plaat Guns. Het is tot 24 april afwachten of dit ook werkelijk het geval is.

Quelle Chris stond in 2019 al meermaals in België op het podium. Ook dit jaar zal hij normaal op 13 april in de AB te zien zijn tijdens NCHTWNKL van LeFtO.

Innocent Country 2

01 INTRO / ReCAP
02 OUTRO/Honest [ft. Marcella Arguela]
03 LIVING HAPPY [ft. Joseph Chilliams and Cavalier]
04 SACRED SAFE [ft. Merrill Garbus, Cavalier and Homeboy Sandman]
05 HORIZON
06 MOMENTS [ft. Josh Gondelman]
07 Bottle Black Power BUY THE BUSINESS
08 GREASE FROM THE ELBOWS [ft. Pink Siifu and billy woods]
09 BLACK TWITTER [ft. MosEL and Nelson Bandela]
10 RITUAL [ft. Dr Tennille]
11 SUDDEN DEATH
12 MAKE IT BETTER [ft. Starr Busby]
13 GRAPHIC BLEED OUTS [ft. Merrill Garbus and Melanie St. Charles]
14 MIRAGE [ft. Earl Sweatshirt, Denmark Vessey, Merrill Garbus and Big Sen]
15 WHEN YOU FALL… [ft. Nappy Nina, Fresh Daily and 5ILL]
16 FIFOALSA / CREDITS

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.