AlbumsRecensies

Ojerime – B4 I Breakdown (★★★½): Heropleving van de R&B

De Zuid-Londense R&B-artieste Ojerime was twee jaar geleden goed op weg om door te breken, maar door mentale problemen zette ze even alles ‘on hold’ om terug op het juiste pad terecht te komen. Door haar interessante ep’s, waarop ze haar eigenwijze en frisse R&B ontwikkelde, liet ze al blijken dat ze een in de gaten te houden talent is. Haar eerste mixtape B4 I Breakdown moet dan ook oppikken waar ze twee jaar geleden nog geëindigd is.

Als kind droomde Ojerime altijd al van een muziekcarrière, maar toen leek die droom veraf. Op negentienjarige leeftijd veranderde een open mic in Londen dan alles, want haar liefde voor muziek werd er alleen maar groter door en zo besloot ze covers op YouTube te delen. Het was tevens ook de start naar de zoektocht van haar eigen sound, waarvoor ze uiteindelijk inspiratie haalt uit de R&B van de jaren negentig en de nillies.

De beats op B4 I Breakdown zijn zoals we die bij heel veel andere R&B-artiesten horen, maar het zijn de zweverige, meerlagige zanglijnen van Ojerime die het hem doen. Op “Give It Up To Me” zoemt haar honingzoete stem je oorschelpen binnen en klinkt het als een zalfje in donkere tijden. “Turn You Off, Pt. 2” bezorgt ons hetzelfde gevoel, al doet ze het deze keer enkel en alleen met haar stem. Met beats of acapella, elke emotie komt puur en eerlijk over.

“SWV – This Ain’t Easy” en “Empty” herbergen een echte muzikale kracht, die we niet vaak in R&B horen terugkomen. De originaliteit en insteek sieren de nummers dan ook en laten zien dat trapbeats of overdonderende vocale uithalen nergens voor nodig zijn als je zo een puurheid kunt overbrengen. Ook het met bassen doordrenkte “Tanjerine Dreams” laat ons hart sneller kloppen van blijdschap

Laidback en rustgevend zijn twee woorden die de sound van B4 I Breakdown perfect samenvatten, want de verfijnde en zelfgeschreven nummers dringen je gedachten binnen zonder te geforceerd of overdreven over te komen. De manier waarop Ojerime met noten speelt en steeds expres het randje van off-key opzoekt, maakt haar eerste mixtape dat tikkeltje interessanter. B4 I Breakdown is een heropleving van de R&B zoals we die vaker willen horen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1385 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hope Tala - "Tiptoeing"

Wie de West-Londense Hope Tala nog niet op zijn aanbevolen afspeellijst is tegengekomen, heeft duidelijk wat gemist. De 23-jarige Hope creëert al…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sophia - "Questions"

Het is inmiddels drie jaar geleden dat de Nederlandse Sophia haar eerste single “Daydream” uitbracht. Met een zwoele mix van pop en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BANKS - "The Devil"

De alternatieve r&b van BANKS brengt al jaar en dag op mysterieuze wijze een ode aan de vrouwelijke sensualiteit. Op haar laatste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.