AlbumsRecensies

Ojerime – B4 I Breakdown (★★★½): Heropleving van de R&B

De Zuid-Londense R&B-artieste Ojerime was twee jaar geleden goed op weg om door te breken, maar door mentale problemen zette ze even alles ‘on hold’ om terug op het juiste pad terecht te komen. Door haar interessante ep’s, waarop ze haar eigenwijze en frisse R&B ontwikkelde, liet ze al blijken dat ze een in de gaten te houden talent is. Haar eerste mixtape B4 I Breakdown moet dan ook oppikken waar ze twee jaar geleden nog geëindigd is.

Als kind droomde Ojerime altijd al van een muziekcarrière, maar toen leek die droom veraf. Op negentienjarige leeftijd veranderde een open mic in Londen dan alles, want haar liefde voor muziek werd er alleen maar groter door en zo besloot ze covers op YouTube te delen. Het was tevens ook de start naar de zoektocht van haar eigen sound, waarvoor ze uiteindelijk inspiratie haalt uit de R&B van de jaren negentig en de nillies.

De beats op B4 I Breakdown zijn zoals we die bij heel veel andere R&B-artiesten horen, maar het zijn de zweverige, meerlagige zanglijnen van Ojerime die het hem doen. Op “Give It Up To Me” zoemt haar honingzoete stem je oorschelpen binnen en klinkt het als een zalfje in donkere tijden. “Turn You Off, Pt. 2” bezorgt ons hetzelfde gevoel, al doet ze het deze keer enkel en alleen met haar stem. Met beats of acapella, elke emotie komt puur en eerlijk over.

“SWV – This Ain’t Easy” en “Empty” herbergen een echte muzikale kracht, die we niet vaak in R&B horen terugkomen. De originaliteit en insteek sieren de nummers dan ook en laten zien dat trapbeats of overdonderende vocale uithalen nergens voor nodig zijn als je zo een puurheid kunt overbrengen. Ook het met bassen doordrenkte “Tanjerine Dreams” laat ons hart sneller kloppen van blijdschap

Laidback en rustgevend zijn twee woorden die de sound van B4 I Breakdown perfect samenvatten, want de verfijnde en zelfgeschreven nummers dringen je gedachten binnen zonder te geforceerd of overdreven over te komen. De manier waarop Ojerime met noten speelt en steeds expres het randje van off-key opzoekt, maakt haar eerste mixtape dat tikkeltje interessanter. B4 I Breakdown is een heropleving van de R&B zoals we die vaker willen horen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1246 posts

About author
Certified pop-slet
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eloise - "Hungover"

Met haar nieuwe single “Hungover” blijft de Britse zangeres Eloise trouw aan haar motto: ‘ik schrijf nummers over mijn gevoelens’. Dat doet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single G-Eazy - "A Little More" (feat. Kiana Ledé)

Valentijn staat voor de deur en dat weet G-Eazy ook. Na zijn single “Provide” met Chris Brown en Mark Morrison brengt de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tkay Maidza & Yung Baby Tate - "Kim"

De Australische Tkay Maidza maakt al muziek sinds 2013. In 2016 bracht ze haar eerste album uit, maar echte furore maakte ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.