InstagramMuzieknieuwtjes

Totale afgelasting evenementen in cultuurhuizen tot eind maart

© CPU – Nathan Dobbelaere

Omwille van het coronavirus hebben cultuurhuizen in heel Vlaanderen nu zelf beslist om de deuren te sluiten. Onder andere de Muntschouwburg, Opera Ballet Vlaanderen, deSingel, Kunstencentrum Vooruit, en de Beursschouwburg kondigden aan dat ze geen evenementen zullen laten doorgaan. Die maatregel geldt voorlopig tot en met 31 maart. ‘Uit zorg voor ons publiek en personeel en uit solidariteit met mensen met een verhoogd risico op besmetting willen we mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het COVID-19 virus,’ laat de Beursschouwburg weten.

Alle Gentse cultuurhuizen lieten in een gezamenlijk bericht ook weten te sluiten tot eind maart. Concreet gaat dit om CAMPO, Compagnie Cecilia, De Centrale, De Vieze Gasten, Muziekcentrum De Bijloke, Handelsbeurs concertzaal, KOPERGIETERY, Kunstencentrum Vooruit, NTGent, Minardschouwburg en Opera Ballet Vlaanderen. De speciale OLTClub dat door Arenberg in het leven werd geroepen, zal toch niet dit jaar plaatsvinden zo maakt OLT bekend.

Zopas besliste ook de Ancienne Belgique dat het zijn deuren zal sluiten tot eind maart voor alle evenementen die daar gepland stonden. Hoe het zit met de eventuele terugbetaling van aangekochte tickets wordt momenteel nog uitgezocht door de organisatoren. Ook Het Depot, Trix, Botanique, De Roma, Democrazy, Muziekodroom, Flagey, Volta, Indies Keeping Secrets, Muziekclub De Zwerver, De Studio en Concertgebouw Brugge organiseren geen evenementen meer tot eind maart, ook daar zoeken ze naar nieuwe data voor de shows. Wellicht zullen meer en meer zalen hierin volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.