Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Deradoorian – “Saturnine Night”

Deradoorian is een artieste die soms even snel verdwijnt als verschijnt, maar wanneer ze iets uitbrengt is het dikwijls de moeite. Sinds haar vertrek bij Dirty Projectors heeft ze een heel veelzijdige solocarrière opgebouwd die van ambient- tot artpop reikt. Op 22 mei verschijnt haar nieuw album Find The Sun via ANTI- en met de aankondiging doet ze ons al watertanden om het resultaat te horen. Zo vertelt ze dat ze geïnspireerd is door de krautrock van CAN en de spirituele jazz van grootmeesters als Sun Ra en Pharoah Sanders. Op de eerste single “Saturnine Night” horen we Deradoorian op deze invloeden bouwen.

Door de lijvige lengte van de single en de onmiskenbare motorik drumbeat zijn de krautinvloeden inderdaad niet ver weg op “Saturnine Night”. In de trance die het ritme met zich meebrengt, horen we Deradoorian op een even bezwerende, maar trefzekere manier zingen. Binnen de robuuste structuur van het nummer stapelt ze haar stem laagje per laagje op tot een abstracte zweem van klanken. Af en toe sleurt ze ons terug dichter met enkele sierlijke ornamenten, maar het is voornamelijk de climax die het nummer af maakt. Tegen het einde toe krijgt het repetitieve “Saturnine Night” een transcendentale dimensie en ontspoort het in de best mogelijke zin. Dat belooft een pittig album te worden!

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Tracklist:

1. “Red Den”
2. “Corsican Shores”
3. “Saturnine Night”
4. “Monk’s Robes”
5. “The Illuminator”
6. “Waterlily”
7. “It Was Me”
8. “Devil’s Market”
9. “Mask of Yesterday”
10. “Sun”

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Deradoorian - "Mountainside"

De dagen dat Deradoorian enkel als lid van Dirty Projectors bekend stond, zijn al lang voorbij. Ondertussen is ze al een mooie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.