Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Tom Misch & Yussef Dayes – “What Kinda Music”

De Britse jazzscène is een van, zoniet de meest beloftevolle van het moment. Dat bewijzen namen als Alfa Mist, Ezra Collective, KOKOROKO en Nubya Garcia. Dat dit rijtje nog vele malen langer kan zijn, bewijzen ook jeugdvrienden Tom Misch en Yussef Dayes (de helft van het duo Yussef Kamaal, met Kamaal Williams). Met “What Kinda Music” krijgen we de titelsong van hun samenwerkingsalbum te horen dat op 24 april zal verschijnen. Het duo werkte hier twee jaar aan en teasde ons ondertussen ook met filmpjes op Instagram (check zeker de samenwerking met Rocco Palladino).

De samenwerking tussen Misch en Dayes is niet zo vanzelfsprekend aangezien de eerste met zijn catchy melodietjes eerder de popkant opgaat, terwijl Yussef Dayes het meer heeft voor experimentele jazz. “What Kinda Music” gaat toch meer de jazzkant op. Het begint nogal spookachtig met enkel Toms gitaar waarna ook ook Yussef invalt met zijn drum, maar het nummer start pas echt wanneer Tom ook begint met zingen. Later komen er nog elektronische geluiden bij en zelfs strijkers waardoor het een heel donker nummer blijft in tegenstelling tot wat we gewoon zijn van Tom Misch.

Terwijl Yussef Dayes op zijn vertrouwde pad blijft, krijgen we op “What Kinda Music” een andere kant te zien van Tom Misch die ons heel benieuwd maakt naar de rest van het album. Tom staat nog niet meteen in België, maar wie Yussef Dayes aan het werk wilt zien moet vrijdag 8 mei afzakken naar and& in Leuven.

Tracklist What Kinda Music:

1. “What Kinda Music”
2. “Festival”
3. “Nightrider” (feat. Freddie Gibbs)
4. “Tidal Wave”
5. “Sensational”
6. “The Real”
7. “Lift Off” (feat Rocco Palladino)
8. “I Did it For You”
9. “Last 100”
10. “Julie Mangos”
11. “Storm Before the Calm” (feat. Kaidi Akinnibi)

12 februari 2020

About Author

Joren Van der Plas


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief