FeaturesUitgelichtZalm van de maand

Zalm van de maand: Ponykamp

Dat wij beren niet snel honger zullen lijden, is een understatement. Maandelijks vinden we dozijnen aan talent in onze vi.be oproep. Om er één zalm uit te kiezen als de sappigste, is dan ook geen gemakkelijke opgave. Met de zomerste temperaturen van de voorbije weken, begonnen we echter al helemaal te likkebaarden met Ponykamp op ons bord.

Ponykamp is een vrolijk Gents trio dat getypeerd wordt door zijn fijne, ouderwetse garage pop. Met ouderwets bedoelen we alles behalve achterhaald. Ponykamp overtuigt ons met hun moderne, vrolijke twist aan de sound die grondleggers van psychedelische en garage rock in de jaren ’60 creëerden. 13th Floor Elevators waren pioniers die met een kruik als instrument de wereld veroverden. Voeg dit typerende instrument toe aan Ponykamp’s “Love Song” en het is alsof de eerste, echte psychedelische band uit de dood herezen is. De diepe, intrigerende stem van Dimitri De Backer doet ons dan weer denken dat Ian Curtis bij The Seeds zong. De lijst met mogelijke verwijzingen naar de lang vergane glorietijd van dit genre is eindeloos. Toch slagen de Gentenaars erin om anno 2019 de psychedelische garage nieuw leven in te blazen en zich de stijl, schijnbaar moeiteloos, toe te eigenen.

Ponykamp trekt vooral aan met het feit dat ze vrolijke pop maken en niet meteen bezig zijn met het stoere imago van de garage scene. “White Deer Park” is zo’n nummer dat we na twee keer luisteren al beginnen meezingen (en fluiten). Hun debuut-EP als geheel is dansbaar en vrolijk zonder afbraak te doen aan hun stijl. Pop, dat wel. Maar, ondanks hun lieflijke bandnaam, geen pony om zonder handschoenen aan te pakken. Ponykamp slaagt erin om een geheel eigen sound te maken waar wij graag meer van willen horen. Op 2 maart is dat mogelijk in Kid’s Rhythm & Blues Kaffee te Antwerpen en op 4 april is het trio te vinden in hun thuisstad Gent op het podium van de Charlatan.

Facebook / Bandcamp

Wil je zelf met je band of solo onze ‘Pony’ euhm ‘Zalm van de maand’ worden? Je kan je HIER inschrijven. Wie weet pronk jij wel volgende maand op onze site!

89 posts

About author
Dansennnn
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

The Pink Lemons - Saturday Ease (★★★½): Frisse limonade met een shot funk

Enige tijd geleden werd The Pink Lemons al getipt als onze zalm van de maand. De groep uit Sint-Truiden trok toen onze…
AlbumsRecensies

Ponykamp - We Get Along (★★★): Onstuimig en levenslustig

Een klein ommetje langs nonkel Google leert ons dat een ponykamp al snel 300 euro kost. Voor ongeveer twintig keer minder geld…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ponykamp - "The Farm"

Nu zo ongeveer elk ponykamp in West-Europa afgelast is, is de tijd aangebroken voor alle elfjarige meisjes om zich te wenden tot…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.