LiveRecensies

STARSET @ Trix (Zaal): Mysterieuze, meeslepende reis

©CPU – Stijn Verbruggen

Gisteravond stond STARSET in de zaal van muziekcentrum Trix. Het was de eerste keer dat de Amerikaanse band als headliner in Antwerpen mocht staan. Vol energie kwamen de zes leden het podium op. Die energie verloren ze volgens tot het einde niet meer. Hun speciale brillen en kledij sprongen meteen in het oog. Een perfecte setlist van nummers uit al hun albums, evenals een goede wisselwerking van het stevigere met het bekendere werk, zorgden voor een spetterende show waar elke fan zich wel in gevonden zal hebben.

Dat Dustin Bates goed kan zingen is al lang geen geheim meer, en dat hij met zijn stem kan uithalen is na gisterenavond ook wel duidelijk geworden. Opvallend was ook drummer Adam Gilbert die als geen ander de ene na de andere drumstok in de lucht gooide en weer wist op te vangen. Dit soort trucjes wisten de aandacht te trekken, ondanks het feit dat hij helemaal achteraan wat uit het zicht zat door de rookmachines.

©CPU – Stijn Verbruggen

Naast hun eigen nummers zoals “Monster”, “DIE FOR YOU” en “It Has Begun” kregen we ook een cover van Led Zeppelin te horen. De band bracht een krachtige, zeer mooie versie van “Kashmir”. Daarbovenop kregen we dan ook nog een muzikaal intermezzo waarvoor extra drums op het podium gehaald werden. Bassist Ron DeChant en gitarist Brock Richards lieten hun gitaar even voor wat het was en namen ook de drumstokken in handen. Zonder frontman Dustin brachten ze een muzikaal een fragment van AC/DC’s “Thunderstruck”.

Tussen de verschillende nummers door werden er plots video’s afgespeeld op het scherm achteraan het podium. Verschillende video’s die ons uitleg gaven en waarschuwden voor zogenaamde ‘Brain Machine Interfaces’, dingen uit de toekomst die ons gaan beginnen controleren en ervoor zouden zorgen dat onze perceptie ten opzichte van de realiteit zou veranderen. Wat later stonden de leden opeens in een andere outfit op het podium. De meest opvallende was Dustin die zijn stoere outfit inruilde voor een wit hemdje met zwart strikje.

©CPU – Stijn Verbruggen

Op het scherm verscheen ook “ASTON WISE IS THE ARCHITECT”. Dustin heeft naar eigen zeggen STARSET gevormd nadat hij gecontacteerd was door een organisatie, The Starset Society, met als hoofd Aston Wise. Aan Bates werd gevraagd of hij een band wilde vormen die de boodschap van de organisatie zou promoten. Dit lijkt ons de bedoeling van de video’s die de show steeds onderbraken, want de boodschap zou te maken hebben met een wetenschappelijk iets waarvoor we moeten opletten. Dit draagt natuurlijk goed bij aan de mysterieuze vibe die de band met zich mee wil brengen.

Naast alle video’s die de show onderbraken was er een intermezzo waarbij er vanaf vijf minuten werd afgeteld op het scherm. Een elektronisch deuntje speelde af en op het podium werden er verschillende instrumenten verplaatst en bijgezet, zoals de extra drums die gebruikt werden voor “Thunder”. Ondanks het feit dat de onderbrekingen een bepaalde vibe aan de show gaven en er een verhaal in staken, leken deze vijf minuten wel een stuk langer te duren dan dat. Dit had dan gerust een minuutje of twee korter mogen zijn.

©CPU – Stijn Verbruggen

STARSET bracht in Trix een goede, energieke show, die je voor anderhalf uur niet losliet. Afsluiten deden ze dan ook met een klassieker: “My Demons”. Een bisnummer kregen we niet, wel een verzameling aan spullen die de groepsleden in het publiek gooiden. Het strikje en de bril van Dustin, drumstokken, plectrums en zelfs de handdoeken die ze tijdens de show gebruikt hadden om hun zweet af te kuisen. Genoeg fans dus die gelukkig, voldaan en met een aandenken naar huis gestuurd werden.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Saveus - "Church Full of Bad Men" & "Bloodmoney"

Saveus geldt als een van de grootste talenten in de Deense muziekscene. Martin Hedegaard won op zijn vijftiende de eerste editie van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single White Lies - "As I Try Not To Fall Apart"

Het was van 2019 geleden dat White Lies met nieuw materiaal op de proppen kwam, toen het vijfde album Five op de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Madrugada - "Dreams at Midnight"

Nee, Madrugada is geen zijproject van Eddie Vedder. De stem van zanger Sivert Høyem lijkt gewoon echt goed op Vedders stem. Het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.