banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rudimental – “Krazy” (feat. Afronaut Zu)

© CPU – Larissa Zenner

Rudimental vergane glorie noemen zou een beetje oneerbiedig zijn als we de ellenlange lijst aan hits zien die de Britten al gescoord hebben. Sinds 2013 leek er zelfs even geen rem meer te staan op het succes van de band. “Waiting All Night“, “Feel the Love” en iets recenter nog “These Days” met Jess Glynne of “Let Me Live” met Anne-Marie en Major Lazer; keer op keer had het zootje ongeregeld de bovenkant van de hitlijsten te pakken. Toch haalde de band nooit meer het niveau waarop ze zich een goeie vijf jaar geleden bevonden. Daar willen DJ Locksmith en co nu verandering in brengen, want een nieuw hoofdstuk lijkt van start te gaan. Samen met hun achtergrondzanger Afronaut Zu kijken de Londenaren nu terug naar boven.

Op “Krazy” volgt Rudimental de hype van het moment, door mee op de funky disco-trein te springen. Het nummer wordt gedragen door zwoele synths en donkere baslijnen, die ons rechtstreeks een donkere Britse club in katapulteren. Ook de lyrics van Afronaut Zu zijn bijzonder makkelijk te onthouden, aangezien hij het hele nummer lang dezelfde zin zingt. Dankzij de echo op de stem, wordt het allemaal net nog dat tikkeltje zwoeler. We kunnen ons voorstellen dat dit nummer in dj-sets, die Rudimental af en toe doet, zeker goed zal uitpakken, maar om een hit te worden, missen we net dat tikkeltje extra. Hoewel we meteen in de vibe zitten, gebeurt er niet veel bijzonders. Het is in elk geval een nieuwe weg die de Britten zijn ingeslagen, maar of het werkt, valt nog af te wachten.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1059 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Claptone - "Wake Up" (feat. James Vincent McMorrow)

Claptone, de mysterieuze Duitse dj die live steevast schuilgaat achter een gouden pestmasker, verblijdde ons in het verleden al met zijn techhousebeats…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Vincent McMorrow & Rudimental - "Be Somebody"

Als we de naam James Vincent McMorrow zien verschijnen, warmt ons hart altijd een beetje op. Zijn laatste album dateert alweer van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Netsky - "Blend" (feat. Rudimental & Afronaut Zu)

Netsky is nooit helemaal weggeweest, maar na een periode waarin hij heel wat commerciëlere muziek uitbracht, maakt hij eindelijk terug drum-‘n-bass. Met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.