Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Newman – “Stand by Me”

Wie John Newman zegt, denkt bijna instant aan de dikke hit “Love Me Again” die de man een kleine tien jaar geleden te pakken had. Afgezien van enkele samenwerkingen met Rudimental en Calvin Harris is John daarna jammer genoeg een beetje van de voorgrond verdwenen. Dat kwam niet doordat hij geen goede muziek meer maakte, maar doordat hij te kampen kreeg met een hersentumor. Daarom nam de Brit zijn tijd om helemaal te genezen en nu is hij helemaal terug van weggeweest. Een paar maanden geleden kregen we met “Without You” nog een samenwerking van hem met Nina Nesbitt te horen, maar dat bleek slechts een publiekspleaser, want het nieuwe tijdperk van Newman lijkt pas nu helemaal van start te zijn gegaan.

“Stand By Me” werd volgens de man zelf zijn meest emotionele en betekenisvolle nummer tot nu toe. Dat is niet gek als je weet dat het eigenlijk een welgemeende dankjewel is voor iedereen – en in het bijzonder zijn vrouw – die hem de laatste jaren steunde. Die emotionele betekenis wordt op muzikaal vlak kracht bijgezet door een piano. Aan het begin van het nummer dan toch, want hoe verder de single vordert, hoe bombastischer het klinkt. John haalt af en toe uit met zijn stem, die daardoor wat rauwer klinkt, en er komen ook wat strijkers aan te pas. Het werd dus een poppy ballade, die misschien wel eens een radiohitje zou kunnen worden. Desondanks gaat de betekenis van het nummer hierdoor niet verloren. De man zingt permanent over zijn imperfecties, maar dat toch iedereen steeds achter hem bleef staan. Al bij al een leuk nummer dus, waardoor zijn fans hem zeker niet in de steek zullen laten.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1964 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview John Newman: 'De toekomst is zonder ballades'

Iedereen kent John Newman natuurlijk van zijn hit “Love Me Again“. Toch is de zanger/artiest een tijd van de voorgrond verdwenen, maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Newman - "Hold On To My Love"

John Newman kregen wij voor het eerst een dikke elf jaar geleden op onze radio te horen met de monsterhit met Rudimental…
InstagramLiveRecensies

Tomorrowland (Dag 6): Euforie van het geluk

Terwijl de sneeuw op de pistes langzaam in miezerige pap verandert, blijft Tomorrowland Winter aan een razend tempo doorgaan. De voorlaatste dag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.