Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Azusa – “Detach”

Een internationale band die bestaat uit leden van Extol en Dillinger Escape Plan koestert hoge verwachtingen, en niet eens onterecht. In 2018 brachten ze reeds Heavy Yoke uit en nu zijn ze dus bezig met hun nieuwe langspeler. Azusa brengt progressieve metal in de breedste zin van het woord, maar onderscheidt zich van andere bands door de sterke vocals van zangeres Eleni Zafiriadou.

Vandaag laten ze “Detach” los op de wereld en dat is een nummer om toch even bij te gaan zitten. De staccato riffs (à la Meshuggah) worden vanaf het begin afgevuurd en zangeres Eleni schreeuwt erop los. Tijdens het refrein is het iets rustiger en doet de zweverige stem je zelfs even wegdromen. Dat duurt echter maar even, want ook de solo van Christer Espevoll is er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Om dat nummer in balans te brengen, moet je beschikken over muzikaal talent, en jawel hoor, dat bezitten ze met hopen.

“Detach” is een heerlijk nummer dat enkel weggelegd is voor de liefhebber, al ga je ze niet veel beter vinden in het genre. Op 10 april brengt Azusa Loop of Yesterday uit en dat zal ongetwijfeld weer een hoogstaand staaltje van technische hoogbegaafdheid met zich meebrengen.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Samhain Festival @ Muziekodroom: De duisternis omarmen

Op 31 oktober vierden de Kelten eeuwen geleden Samhain, ook wel gekend als de overgang van de zomer naar de winterperiode. Nu…
AlbumsRecensies

Opeth - In Cauda Venenum (★★★★): Muzikaal meesterschap vertaald naar een briljante plaat

Mag en kan je als artiest je leven lang hetzelfde blijven doen en bakken geld blijven scheppen met dezelfde muziekstijl? Velen doen…
AlbumsRecensies

Cave In - Final Transmission (★★★★½): Fantastisch eerbetoon aan zichzelf

28 maart 2018 zal een datum zijn die nooit wordt vergeten door iedereen die Cave In een warm hart toedraagt. Cave In…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.