Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Renton Jules – “Open House”

Renton Jules, de vierkoppige Antwerpse band rond singer-songwriter Geert Laenens, brengt in mei hun eerste plaat uit. A Little Souvenir zal die heten. Geert Laenens zal zich op het podium laten bijstaan door Tijl de Ridder op de bas, Erik Heestermans aan de drums, en Jussi De Nys op de gitaar. De plaat werd deels opgenomen bij Jussi De Nys thuis, onder zijn leiding, en deels bij het iconische Nice Recordings in Antwerpen. Waar onder andere Raymond van het Groenewoud, Post Malone en Bazart geen onbekenden meer zijn.

De band had zelf nog het volgende over de song te zeggen: “Tegenwoordig is er veel te doen rond het beschermen van privacy, maar tegelijkertijd geeft iedereen zich bloot op het internet en is er – hoe tegenstrijdig ook – nog nooit zoveel eenzaamheid geweest. In Open House nemen we het letterlijk, iemand die open staat voor alles wat op zijn pad komt, niet opgeeft, vecht en uiteindelijk echte liefde vindt. De deksel op het potje of beter het dak op het huis. Quinten Clause wist het direct simplistisch te vatten in zijn animatie.”

“Open House” is een catchy indiepop song. Een clean gitaarrifje begeleidt Geert’s stem. ‘There is something wrong with me’ en ‘Don’t waste any time on me’ luidt de tekst. Een mijmerend, en melancholiek verhaaltje over de liefde dat visueel weerspiegeld wordt door de donkere regenwolkjes in de videoclip, van de hand van Quinten Clause. Een saxofoon die zich later bij het geheel voegt, in de vorm van een instrumentale solo maakt het wat luchtiger, en vrolijker om naar te luisteren, maar staat haaks op de inhoud van het nummer. We zijn benieuwd wat de rest van het album gaat geven. 15 mei komen we dat te weten, spannend.

25 februari 2020

About Author

Stijn Grobet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief