Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Savoir-Vivre – “Grandpa’s Fortune”

Hoewel hun naam anders doet vermoeden, hebben Pjotr Paeshuyse, Kristiaan Deruytter en Gerrit Vandevelde lak aan vakjes en genres. Dit veelzijdige funk/pop-trio laat zich inspireren door grootheden als Bootsy Collins, Sly and The Family Stone, David Bowie en Jeff Buckley. Het resultaat: muziek die nu eens opzwepend en funky, dan weer ingetogen en puur is. Binnenkort brengt de band hun tweede ep uit, vandaag horen we daaruit alvast een eerste single.

“Grandpa’s Fortune” ligt helemaal in de lijn van hun veelzijdige DNA en gaat alle kanten op. Het nummer begint stevig, neemt naar het refrein toe een ingetogen wending waarbij zanger/gitarist Kristiaan Deruytter bewijst dat hij ook over een degelijke falsetstem beschikt om dat patroon nog een aantal keren te herhalen. Funky invloeden zijn nooit echt ver en wij moesten bij momenten aan Jeff Buckley denken. Maar dat doen we wel vaker. Hopelijk snel meer van dat.

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Savoir-Vivre - "Woman of This Time"

Savoir-vivre is mogelijks de meest veelzijdige groep die we in ons land hebben, en ook nu komen ze met “Woman of This…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lũpḁ Gang Gang Quartet - "Fluide"

Dat de Belgische jazzscene beschikt over een énorm potentieel, was al langer geweten, tenminste, als je Dansende Beren op de voet volgt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.