Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Savoir-Vivre – “Woman of This Time”

Savoir-vivre is mogelijks de meest veelzijdige groep die we in ons land hebben, en ook nu komen ze met “Woman of This Time” met een klepper van formaat. Een rode draad door alle nummers van het Belgische drietal is zonder twijfel funk, maar ze wijken, zoals steeds, ver van de gekende definitie van het genre af. De jonge twintigers willen zich dan ook niet in één bepaald genre vastpinnen. Hun genre: goeie muziek. Dat dat is wat ze naar buiten willen brengen, wordt keer op keer duidelijk.

Met “Woman of This Time” tonen ze nog maar eens dat ze werkelijk alles in huis hebben. Het is een funky nummer, dat de dansbenen losmaakt. Al van de eerste noten die uit de bas komen, ben je aan het meetikken op de maat. Wanneer de opbouw naar het refrein geleidelijk aan voor kippenvel zorgt met veel tempowisselingen en hier en daar een mooi piano akkoord; word je helemaal meegezogen in hun verhaal. Een sterke muzikale solo van bassist Gerrit Vandevelde en drummer Pjotr Paeshuyse zorgen voor de climax. Daarnaast krijgen we nog sterkere zang van frontman Kristiaan Deruytter, die tevens het gitaarspel verzorgt. Er valt weinig negatiefs te zeggen over het nummer.

Je hoort zonder twijfel funk en het trio weet ons mee te slepen op hun reis door het ijzersterke nummer. Eerlijk en opzwepend, dat valt altijd wel in de smaak. Laat ons niet te lang op een album wachten heren, we horen graag snel meer!

Website / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

20 posts

About author
Ik beschouw mezelf als de visuele representatie van een tekort aan slaap en een teveel aan cafeïne.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joshua Bassett - "Lie Lie Lie"

Joshua Bassett heeft met zijn derde single “Lie Lie Lie” het begin van het nieuwe jaar goed ingezet. De hoofdrolspeler uit High…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single puntjudith - "Missen"

Nederlandstalige muziek is in een onmiskenbare opkomst. Sinds Bazarts verovering, krijgt de taal en in het specifiek bij onze Noorderburen, meer aandacht…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ramzi - "Onbeschrijfelijk" (feat. Freddie Konings & Zwangere Guy)

België blijft verbazen in de Nederlandse hiphopscene. Het alom bekende TopNotch maakt hoe langer hoe meer ruimte voor Vlaamse rappers. Vandaag nemen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.