Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Sander De Keere – “Music for Piano”

© Gert-Jan De Baets

Sander De Keere’s eerste single “Pulse” kwam uit in april van vorig jaar. Het werd een synthesizertrip doorheen een parallel universum. Nu laat de jonge pianist een geheel andere kant van zijn kunnen zien. “Music For Piano” is een single met twee, je raadt het nooit, pianonummers. “It Was Night” als lead, en “As Long” als afsluiter. Twee stukken, elk met hun eigen kwaliteiten.

“It Was Night” klinkt als een pianostuk vol gevoel en mysterie. Met hier en daar een extra harmonie krijgt het een groots karakter. Het heeft een heel filmisch aspect. Het past, zoals de titel aangeeft, bij nachtelijke vibes. Vandaar ook de videoclip die daar een visueel antwoord aan geeft. “As Long” klinkt wat minder groots, het voelt intiemer aan. De piano is veel compacter, en we krijgen ook wat elektronische synthesizer geluiden te horen. “As Long” is de experimentele B-zijde van “Music For Piano”.

De singles worden ook uitgebracht op 7″, eentje voor in de kast met rustige muziek dus.

Facebook/Instagram/Website

19 februari 2020

About Author

Stijn Grobet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief