FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen Dranouter met Bazart, Het Zesde Metaal en meer

©CPU – Stijn Verbruggen

Yes! Daar zijn ze dan, de eerste namen voor Dranouter festival op 7, 8, en 9 augustus. We worden getrakteerd op toptalent van eigen bodem. Zo krijgen we in eerste instantie Bazart die zowel hun hits als gloednieuw werk meeneemt naar Dranouter. Ook voor nog lokaler talent Het Zesde Metaal wordt er een plekje op de line up gereserveerd. En voor de fans van urban en rap, krijgen we de Gentse rapper Froze, finalist van de Nieuwe lichting in 2016, en maker van het heerlijke hitje “Witte Wolke”.

Wie het dan liever wat verder wil zoeken, kan terecht bij talent van over het kanaal. De Schotse folkband Talisk, die door de BBC Radio 2 al werd bekroond tot ‘Folk Band of the Year’ zal ten tonele verschijnen, net zoals de Ieren van JigJam. Zij combineren traditionele Ierse muziek met bluegrass en americana, en vormen het tot een heel nieuw genre, iGrass. Wereldmuziek die nog harder wordt doorgetrokken met de folk legendes The East Pointers, uit Canada. Een deel talent van eigen bodem, en een deel talent wat verder gezocht. Dat zijn de eerste namen van Dranouter Festival. Vorig jaar lokten ze in totaal ongeveer 50.000 bezoekers, laten we hopen dat ze dat dit jaar minstens kunnen evenaren.

Nu wordt het dus uitkijken naar nog meer namen, maar voor wie dit al genoeg is, tickets zijn al beschikbaar via www.festivaldranouter.be.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Het Zesde Metaal - "Geef Mie Nen Dag"

Sinds 31 januari zitten elke zondagavond ongeveer een miljoen kijkers voor de televisie, vol spanning te kijken naar de Eén-serie Beau Séjour. Voor de…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Wannes Cappelle: 'Wij willen gewoon optreden! Of dat nu voor twintig of twintigduizend mensen is...'

Ken je dat gevoel wanneer je op een luie zondag voor de televisie ligt en er écht niets op de televisie is,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bazart - "Denk Maar Niet Aan Morgen"

Bazart is al sinds enkele jaren de grootste Nederlandstalige band in België en dat heeft het trio te danken aan hits als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.