FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen Dranouter met Bazart, Het Zesde Metaal en meer

©CPU – Stijn Verbruggen

Yes! Daar zijn ze dan, de eerste namen voor Dranouter festival op 7, 8, en 9 augustus. We worden getrakteerd op toptalent van eigen bodem. Zo krijgen we in eerste instantie Bazart die zowel hun hits als gloednieuw werk meeneemt naar Dranouter. Ook voor nog lokaler talent Het Zesde Metaal wordt er een plekje op de line up gereserveerd. En voor de fans van urban en rap, krijgen we de Gentse rapper Froze, finalist van de Nieuwe lichting in 2016, en maker van het heerlijke hitje “Witte Wolke”.

Wie het dan liever wat verder wil zoeken, kan terecht bij talent van over het kanaal. De Schotse folkband Talisk, die door de BBC Radio 2 al werd bekroond tot ‘Folk Band of the Year’ zal ten tonele verschijnen, net zoals de Ieren van JigJam. Zij combineren traditionele Ierse muziek met bluegrass en americana, en vormen het tot een heel nieuw genre, iGrass. Wereldmuziek die nog harder wordt doorgetrokken met de folk legendes The East Pointers, uit Canada. Een deel talent van eigen bodem, en een deel talent wat verder gezocht. Dat zijn de eerste namen van Dranouter Festival. Vorig jaar lokten ze in totaal ongeveer 50.000 bezoekers, laten we hopen dat ze dat dit jaar minstens kunnen evenaren.

Nu wordt het dus uitkijken naar nog meer namen, maar voor wie dit al genoeg is, tickets zijn al beschikbaar via www.festivaldranouter.be.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Limp Bizkit, girl in red, Bazart en meer naar Pukkelpop!

Pukkelpop dacht dit jaar: ‘we zullen het eens omgekeerd doen.’ Meer dan eens gebeurt het dat festivals beetje bij beetje namen bekend…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bazart - "Geef Mij Alles''

Afgelopen festivalzomer bewees Bazart dat ze met hun aanstekelijke popshow ook de mytische mainstage van Rock Werchter naar hun hand kunnen zetten….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sef - Ik Zou Voor Veel Kunnen Sterven Maar Niet Voor Een Vlag (★★★★): Een kritische idealist

Het is niet te ontkennen dat er een vrij hardnekkig stereotype heerst over Nederlandse rap. Muziekpuristen pretenderen graag alsof alle Nederlandse rap…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.