FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen Dranouter met Bazart, Het Zesde Metaal en meer

©CPU – Stijn Verbruggen

Yes! Daar zijn ze dan, de eerste namen voor Dranouter festival op 7, 8, en 9 augustus. We worden getrakteerd op toptalent van eigen bodem. Zo krijgen we in eerste instantie Bazart die zowel hun hits als gloednieuw werk meeneemt naar Dranouter. Ook voor nog lokaler talent Het Zesde Metaal wordt er een plekje op de line up gereserveerd. En voor de fans van urban en rap, krijgen we de Gentse rapper Froze, finalist van de Nieuwe lichting in 2016, en maker van het heerlijke hitje “Witte Wolke”.

Wie het dan liever wat verder wil zoeken, kan terecht bij talent van over het kanaal. De Schotse folkband Talisk, die door de BBC Radio 2 al werd bekroond tot ‘Folk Band of the Year’ zal ten tonele verschijnen, net zoals de Ieren van JigJam. Zij combineren traditionele Ierse muziek met bluegrass en americana, en vormen het tot een heel nieuw genre, iGrass. Wereldmuziek die nog harder wordt doorgetrokken met de folk legendes The East Pointers, uit Canada. Een deel talent van eigen bodem, en een deel talent wat verder gezocht. Dat zijn de eerste namen van Dranouter Festival. Vorig jaar lokten ze in totaal ongeveer 50.000 bezoekers, laten we hopen dat ze dat dit jaar minstens kunnen evenaren.

Nu wordt het dus uitkijken naar nog meer namen, maar voor wie dit al genoeg is, tickets zijn al beschikbaar via www.festivaldranouter.be.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bazart - "Anders"

De fans van Bazart zitten ondertussen al enige tijd te wachten op een nieuw album van de groep. Mathieu Terryn, Simon Nuytten…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dranouter kondigt ondanks onduidelijkheid Zomersessies XL aan met o.a. Hooverphonic en Bart Peeters

Het is ondertussen al lang geen geheim meer dat de livesector al een dik jaar kreunt onder de coronacrisis, maar dat er…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Froze - "Altijd Onderweg" (feat. Rick De Vik)

Fritz ‘Froze’ Tavernier heeft een heel lange weg afgelegd om nu te staan waar hij staat. Hij begon als jonge knaap bij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.