FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

België boven bij eerste worp van Cactusfestival 2020!

© CPU – Bert Savels

We hebben dit jaar bijzonder lang moeten wachten op de eerste namen van Cactusfestival, maar hier zijn ze dan toch. Op vrijdag 10 juli sluit de Belgische succesgroep Balthazar de eerste festivalavond af als een van de publiekstrekkers van de avond. De band speelt deze week in drie keer in een uitverkocht Koninklijk Circus en maken zich na een uitgebreide zaaltour op voor een heel drukke festivalzomer.

Op zaterdag 11 juli verwelkomt Cactus onder meer drie bands van eigen kweek. Voor Black Box Revelation zal het de vierde passage in het Minnewaterpark worden, terwijl de West-Vlaamse helden Het Zesde Metaal voor het eerst sinds 2017 weer van de partij zullen zijn. Mooiste naam van de dag tot nu toe is echter de in Gent verblijvende Nederlandse Eefje de Visser, die recent met haar debuut Bitterzoet heel wat mooie reviews te pakken had. Voor zondag 12 juli is er voorlopig nog maar een naam bekend gemaakt met de Brusselse halfgod Zwangere Guy. Bij zijn debuut op het Cactusfestival mogen we ons verwachten aan een hoge dosis Energuy en natuurlijk heel wat nummers uit zijn twee succesalbums Wie is Guy? en Brutaal.

Op zich geen slechte worp, maar het wow-effect is er (nog) niet. Vooral het ontbreken van een internationale topper valt ons meteen op, al kan daar natuurlijk wel nog verandering in komen bij een volgende bekendmaking. De ticketverkoop start op maandag 24 februari 10u. Voor meer info kan je terecht op de website van het festival.

2030 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
LiveRecensies

Picture Parlour @ Cactus Muziekcentrum (Café): Geen salonremise

Vorig jaar in juli verscheen Picture Parlour het eerst op onze radar. De Britse band bracht toen namelijk een fantastische debuutsingle uit….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Black Box Revelation – "Burn Me Down"

Zonder Black Box Revelation zou de Belgische rockscène niet dezelfde zijn. Dat mochten we ondervinden toen de Brusselaars een radiostilte inlasten die…
InstagramLiveRecensies

Mooneye @ Cactus Club: Jongleren met contrast

Mooneye legde de voorbije jaren een intens parcours af. Na een overwinning bij De Nieuwe Lichting, een ep en twee langspelers verzilverde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.