FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Bombay Bicycle Club, Oh Wonder, Inhaler en 25 anderen voor Rock Werchter 2020

© CPU – Jan Van Hecke

Rock Werchter is een festival dat weet wie zijn publiek is en daar dan ook de line-up op baseert. Wie al enkele jaren steevast op post is voor het festival zou wel al eens heel wat van de huidige line-up reeds zien passeren hebben. Vooral de headliners (onder andere Pearl Jam en Twenty One Pilots) spreken dit jaar misschien iets minder tot de verbeelding, maar een festival dient te vernieuwen en dus wordt ook de jonge generatie gesoigneerd.

Maar goed, het festival zet de laatste jaren ook meer en meer in op nieuwe en opkomende bands en daar is de huidige lichting namen een sprekend voorbeeld van. Op donderdag 2 juli komen Lianne La Havas, Apparat, Mabel, The Dead South, Sampa The Great, Eefje de Visser, The Last Internationale en Tyler Childers. Vrijdag 3 juli krijgen we dan weer Whitney, Inhaler, Gang of Youths, Marc Rebillet, Brass Against, Easy Life, PUP en JC Stewart. Ook zaterdag wordt aangevuld met Bombay Bicycle Club, Worakls Orchestra, City and Colour, Tierra Whack, Emma Bale en Alex Cameron terwijl we op zondag ten slotte Oh Wonder, Joep Beving, The Marcus King Band, Glints, Oscar Jerome en Ego Kill Talent erbij krijgen. Zo oogt de line-up van Rock Werchter toch weer een tikkeltje frisser.

Meer namen volgen binnenkort, tickets zijn reeds in verkoop!

Een overzicht per dag op alfabetische volgorde (nieuwe namen cursief):

Donderdag 2 juli: Apparat – Banks – Beck – The Big Moon – Black Pumas – The Dead South – Disclosure – Eefje de Visser – Fontaines D.C. – HAIM – The Last InternationaleLianne La Havas – The Lumineers – Mabel – Miles Kane – Pearl Jam – Pixies – Rag’N’Bone Man – Rex Orange County – Sampa The GreatTyler Childers – Wilco

Vrijdag 3 juli: Archive – Bicep Live – Brass Against – Brittany Howard – Cigarettes After Sex – Easy LifeGang of Youths – girl in red – Inhaler – Jake Bugg – JC Stewart – Lewis Capaldi – Liam Gallagher – Loyle Carner – Marc Rebillet – Parcels – PUP – The Strokes – Whitney

Zaterdag 4 juli: Alec Benjamin – Alex Cameron – Anderson .Paak & The Free Nationals – Agnes Obel – Bombay Bicycle Club – Cavetown – City and Colour – Dermot Kennedy – Emma Bale – Faith No More – Jimmy Eat World – Jorja Smith – Keane – Kendrick Lamar – Phoebe Bridgers – Tierra Whack – Twenty One Pilots – The Streets – Tones and I – Worakls Orchestra

Zondag 5 juli: Big Thief – Ego Kill TalentGlints – GoGo Penguin – Jennhy Beth – Joep Beving – Joost – Kacey Musgraves – LP – The Marcus King Band – Meute – Michael Kiwanuka – Oh WonderOscar Jerome – Placebo – Richard Hawley – Sum 41 – System of a Down – Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes – Volbeat – Yungblud

2931 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pearl Jam komt in 2021 naar Rock Werchter

Festivals doen hun uiterste best om een groot deel van hun line-up voor volgend jaar weer vast te leggen, maar dat is…
LiveRecensies

Arno @ Rock Werchter Zomerbar 2020: Nous sommes quand même tous des Belges

Voor Arno was zijn eerste volledige optreden sinds de coronacrisis niet zo maar een comeback. Zijn voorjaarstournee was met of zonder het…
LiveRecensies

Eefje de Visser @ Rock Werchter Zomerbar 2020: Schitteren in de avondzon

Ook dit weekend opende Rock Werchter haar deuren weer voor een avondje als zomerbar. De (verkleinde) weide baadde in de ondergaande zon…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.